StoryEditor

Njemački suci uzeli 50 000 dolara od Rusa!?

Piše PSD.
16. ožujka 2009. - 19:27
rgx time: 1.9073486328125E-5

Skandali s rukometnim sucima dobili su novo poglavlje. Vjerojatno najbolji sudački par današnjice, Njemci Bernd Ulrrich i Frank Lemme suspendirani su od strane Europske rukometne federacije, zbog sumnje kako su primilo mito za suđenje uzvratne utakmice finala Kupa Kupova 2006. godine između Čehovskih Medveda i Valladolida.

Naime, radi se informacijama kako je kod njih na aerodromu Šermetjevo u kovčegu pronađeno 500 tisuća američkih dolara, kada su se vraćali s utakmice. U finalu te godine Valladolid je na svom terenu pobijedio s sedam razlike, dok je sporni uzvrat u Rusiji završio pobjedom Medveda od osam razlike, koji tako osvojili Kup Kupova.

- Cijela ta priča je laž, no nama nitko ne vjeruje. Nismo toliko glupi da s 50 tisuća dolara u torbi dolazimo na carinu”, rekao je Bernd Ullrich za Hamburger Morgenpost.

Ove informacije još treba istražiti, ali jedno je sigurno sve više izlazi na vidjelo ružna istina o sudačkom utjecaju u svijetu rukometa.

- EHF maksimalno ozbiljno pristupa ovakvim slučajevima. No, nema prejudiciranja, poštivat ćemo prava osumnjičenih osoba dok se ne dokaže njihova eventualna krivnja. EHF će zahtjevati detaljnu istragu jer je to u interesu rukometa, ali i u interesu osumnjičenih osoba.”, objavili su u europskom rukometnom savezu.

Zanimljivo je kako je Zoran Gobac uoči finalnog dvoboja na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj bio protiv sudačkog para iz Danske, Per Olesen i Lars Ejbl Pedersen, te je izjavio kako bi volio da najbolji sudački par današnjice sudi finale, upravo Njemci.

- “Dva najbolje ocijenjena para na prvenstvu su Lemme i Ullrich te Baum i Goralczyk. To bi bio presedan da Nijemci sude i polufinale i finale, no nama to ne smeta” rekao je tada Gobac.

ŽELJAN BOSNIĆ

Izdvojeno