StoryEditor
Rukometsvjetsko srebro kao motivacija mirku aliloviću za sljedeći put

Mirko Alilović: Na idućem natjecanju hoću zlato!

Piše PSD.
4. veljače 2009. - 09:29
Žao mi je što nismo postali svjetski prvaci zbog nacije koja je bila cijelo vrijeme uz nas - kaže Mirko

Nakon velikog uspjeha, ali i razočaranja osvajanjem samo srebrne medalje, pričali smo s našim reprezentativnim vratarom Mirkom Alilovićem.

Nakon što su se emocije slegle rekao nam je kako je doživio cijelo prvenstvo.

- Kad se sve zbroji dobro je. Prije prvenstva smo svi sebi kao cilj zacrtali medalju i to smo ostvarili - ponosno je rekao Mirko.

U finalu previše stvari je pošlo naopako

- Tijekom prvenstva nam je sve išlo na ruku. Stvarno se puno stvari poklopili kako smo htjeli i bili smo sigurno kako ćemo osvojiti zlato.

Što se tada dogodilo?

- U finalu se sve okrenulo. Previše stvari je pošlo naopako u susretu s tako jakim protivnikom. Sigurno mi je žao zbog cijele nacije koja je bila uz nas sve ovo vrijeme, ali što je tu je - kazao nam je Mirko i dodao kako se i dalje nada kako će biti na izbornikovom popisu i za sljedeće akcije.

- Nadam se kako će me u budućnosti zdravlje poslužiti i želim s hrvatskom reprezentacijom uzeti još medalja i možda čak i koje zlato - optimističan je bio Alilović, koji je tek jučer stigao otići u rodni Ljubuški, dok već danas mora nazad u španjolski Leon, gdje ga čeka nastavak klupskih natjecanja.

- Već sljedeći tjedan me čekaju tri susreta. Nemamo vremena ni za predahnuti. Možda je tako i bolje da ne mislimo puno na finale i propuštenu priliku.

Odmah po završetku prvenstva pojavile su se špekulacije u španjolskim medijima kako je Barcelona ozbiljno zainteresirana za našeg mladog vratara.

Godi mi zanimanje velike Barcelone

- Čuo sam i ja za tu priču preko telefona i novina, ali me nitko još do sada nije kontaktirao - počeo je Mirko u vezi mogućeg prelaska iz Ademara u Barcelonu, gdje bi bio suigrač kolegi iz reprezentacije Veniju Losertu.

- Za mene postoje dvije rukometne institucije. To su njemački Kiel i Barcelona. Ako je to istina, bio bi presretan kada bi otišao tamo. To bi bila velika čast i ispunjenje mojih snova - zaključio je miljenik hrvatske publike, koji je svojim obranama na ovom prvenstvu zaslužio još puno godina nositi dres naše izabrane vrste.

Izdvojeno