RukometGaleb međunarodni kamp rukometnih vratara

Meksiko, Dubai, Egipat... svijet se okuplja u Omišu

Piše Marko Bilić
22. lipanj 2019. - 21:41
kamp_vratara13-020717

Ovoljetni “Galeb međunarodni kamp rukometnih vratara”, deveti po redu, što će se od 28. lipnja do 4. srpnja održati u Omišu, nudi pravog kapitalca!

Na ušće Cetine prvi put stiže najbolja vratarka na svijetu Norvežanka Kari Aalvik Grimsbo koja je u nesvakidašnje bogatoj karijeri osvojila čak 13 medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima! U posljednje četiri sezone čak tri puta je proglašena najboljom vratarkom Europe, a ove godine i najboljom na završnici Lige prvakinja koju je osvojila sa svojim Gyorom.

- Veselim se što sam napokon dobila priliku doći na kamp koji je poznat u cijelome svijetu, što ću podijeliti iskustva s kolegama, te prenijeti znanje mladima koji kreću našim putem – iz Norveške se javila Kari Aalvik.

Naravno, nije Grimsbo jedina zvijezda kampa rukometnih vratara, jedinstvenog projekta ove vrste u svijetu, uz najbolju vratarku svijeta stižu i druga velika imena ovoga sporta. Tako iz Njemačke dolazi najbolji vratar Bundeslige Benjamin Burić, iz Veszprema stiže Vladimir Cupara, uz njih još i Primož Prošt, te stalni sudionici kampa Mirko Alilović, Marin Šego...

- Bez obzira što je ovaj projekt odavno izrastao u najbolji kamp ovakve vrste u svijetu za nas nema opuštanja. Cilj nam je opravdati naš ugled kojega uživamo i dalje rasti iz godine u godinu. A posebna iznenađenja spremamo za sljedeću godinu, ipak će to biti jubilarno deseto izdanje – kazao je prvi čovjek organizacije Mario Čaljkušić.

Sve od reda top imena, za respekt, imat će mladi vratari i vratarke od koga učiti sve tajne zanata. A doći će talenti sa svih strana svijeta, njih sveukupno 380 ove godine, što je rekordan broj sudionika. Iz Meksika, Dubaija, Egipta, iz rukometnih velesila Danske, Norveške, Njemačke, Mađarske, da sad ne pobrojavamo svih...

-  I ove godine nastavljamo s tradicijom da u kampu rade najkvalitetniji demonstratori, kako golmani tako i treneri. Grimsbo, Burić, Cupara, Alilović, Šego i Prošt su svjetski vrh – pohvalio se Čaljkušić, ali nam nije htio otkriti koja to iznenađenja krije za deseto izdanje sljedećeg ljeta. Ima vremena, kaže.

Uz brojne sponzore kamp su i ove godine podržali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, županija Splitsko-dalmatinska, grad Omiš i Turistička zajednica županije. Svi oni prepoznali su značaj ovog događaja koji je od početka označen kao spoj sportsko-turističkih mogućnosti jer u Omiš stižu mladi sportaši i njihovi treneri sa svih strana svijeta. 

Svi oni bit će sjajni promotori Dalmacije u svojim državama, dio njih vratit će se jednog dana kao turisti..