StoryEditor
Rukometdanas na pregledu

Luka Cindrić iz Barcelone poručio: Ako s ozljedom bude sve u redu, vraćam se u Egipat!

Piše Dražen Pinević/SN
20. siječnja 2021. - 14:21
Matija Djanješić/Arhiva/Cropix

Prvi puta nakon odlaska iz Aleksandrije s poprišta Svjetskog prvenstva oglasio se Luka Cindrić. Kada jedan od glavnih igrača napusti reprezentaciju već u prvom dijelu velikog natjecanja, to je u najmanju ruku neugodna situacija i za njega i za izbornika i za momčad u cjelini, pišu Sportske novosti.

Kako se dosta toga počelo vući medijskim prostorom i stvarati se “slučaj Cindrić” kojeg, kaže Luka, nema, odlučio se oglasiti i reći svoj dio priče.

- Ne želim ni u kom slučaju da ispadne da ne želim igrati za reprezentaciju ili nešto slično. To nikad nije ni neće biti upitno - odmah će u startu poručiti 27-godišnji Ogulinac iz Barcelone.

Pa što se događalo u Aleksandriji?

- Dogodilo se to da sam osjetio problem s aduktorom još uoči polaska u Egipat, a o tome je bio obaviješten i izbornik Červar. Odlučio je ipak staviti me u sastav, ja sam uspio to odraditi koliko sam god bolje mogao, ali se u utakmici problem ponovio. Dakle, nisam se ozlijedio protiv Japana i to je ono što želim naglasiti.

Što se kasnije događalo?

- Dogodilo se da su u stožeru zbog nemogućnosti dijagnostike odlučili poslati me kući da obavim sve što je potrebno. Mislim da je to u konačnici realna odluka, makar se nije jednostavno suočiti s tim. Jer, sportaš uvijek želi više i bolje.

Kada imate pregled?

- Danas u Barceloni, pa ćemo vidjeti kakvo je stanje.

Imate dosta iskustva s tom vrstom ozljede, pa možete procijeniti stanje i situaciju?

- Pa, mislim da nije ništa preteško i preozbiljno i da će uz adekvatnu terapiju to biti OK. Imao sam već sličnih problema, no vidjet ćemo što će reći doktori.

Postoji li mogućnost povratka u Egipat?

- Postoji, takav imamo dogovor ako s ozljedom bude sve OK. Nadam se i da će biti tako, jer silno želim pomoći ekipi i budem li zdrav stavljam se odmah na raspolaganje - rekao je Cindrić za kraj u razgovoru za Sportske novosti.

Baš tako, jer drugo ne ovisi o njemu. Potresen je cijelom situacijom, žao mu je da se dogodilo i da je to treće natjecanje u nizu na kojem se problemi javljaju, ali glavom kroz zid ne ide. Jako nam je nedostajao u Švedskoj, na završnici Europskog prvenstva lani, i ako bude mogao bilo bi šteta da nedostaje opet. Makar, Barcelona teško pušta u takvim situacijama i ne treba biti preveliki optimist. Sumnje koje se vežu uz to nije želio komentirati, jer nije ni mjesto ni vrijeme, već stvar “obitelji”, kako često volimo tepati reprezentaciji, obitelji u kojoj svi čuju svakoga.

Trebat će i za lov na OI Ne dogodili se u Egiptu i ako sve bude u redu sa zdravljem u međuvremenu, Luka Cindrić trebao bi se opet priključiti reprezentaciji na pripremama za olimpijski kvalifikacijski turnir za Tokio već u ožujku. Podsjetimo, igramo od 12. do 14. ožujka u Francuskoj u skupini zajedno s domaćinom, Tunisom i Portugalom, a dvije najbolje reprezentacije izborit će vizu za Tokio.

SLUŽBENA OBJAŠNJENJA CINDRIĆEVE OZLJEDE

Lino Červar, hrvatski izbornik:

- Nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog ozljede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen odlučiti da umjesto njega u momčad uđe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje.

Damir Kajba, fizioterapeut reprezentacije:

- Nakon utakmice s Japanom, Luka Cindrić požalio se na bol u donjoj preponskoj regiji, te na osjećaj koji mu ne dozvoljava da nastavi trenirati i igrati utakmice. ... - Prije polaska u Egipat napravljena mu je radiološka obrada spornog mjesta, koja je pokazala da nema smetnji za igranje i treniranje, te je igrač sam izjavio da je spreman za natjecanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 22:50