StoryEditor

Kuret: U Splitu pripreme za SP idu po planu

Piše PSD.
8. prosinca 2008. - 16:50

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret je danas izjavio kako se pripreme u tom gradu za početak predstojećeg Svjetskog rukometnog prevsntva odvijaju po planu, te da će sve biti spremno za ceremoniju otvaranja koja je 16. siječnja 2009. godine.

Odgovarajući na pitanja vijećnika splitskog Gradskog vijeća na današnjoj sjednici Vijeća, Kuret je kazao kako će nova dvorana u Splitu, u kojoj će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva u skupini u kojoj je i hrvatska reprezentacija, biti otvorena 27. prosinca ove godine.

"Rukometna reprezentacija Hrvatske će odmah nakon Nove godine doći na pripreme u Split gdje će u novosagrađenoj dvorani odigrati i jednu pripremnu utakmicu", izvjestio je Kuret. Po njegovim riječima u interesu Hrvatske i Splita je da se pokažu organizacijske sposobnosti na jednoj takvoj manifestaciji kao što je Svjetsko rukometno prvenstvo, te da kvaliteta organizacije neće biti ugrožena smanjenjem troškova, koje traži grad Split.

Pritom je ponovio kako grad Split nije prihvatio zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) da predstojeće Svjetsko prvenstvo sufinancira sa četiri milijuna kuna, nego će za tu namjenu izdvojiti "nešto menji iznos".

"O tomu pregovaramo sa HRS-om i vjerujem da ćemo se uskoro uspjeti dogovoriti", dodao je Kuret.

(H)

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:26