Kup četiri nacije: Neki novi rukometni klinci

Piše PSD.
28. studeni 2008. - 15:49

Danas u austrijskom Grazu počinje rukometni Kup četiri nacije, na kojem uz našu izabranu vrstu nastupaju domaća reprezentacija Austrije, Egipat kojeg vodi Irfan Smajlagić i Danska (zlato s Eurospkog prvenstva ove godine i bronca s Olimpijskih igara u Pekingu).

Hrvatska reprezentacija otputovala u ‘mješovitom’ sastavu. Od stalnih u Austriji nema ozlijeđenog Ivana Balića. Mirza Džomba i Renato Sulić su najavili prestanak igranja u nacionalnom dresu, dok su Petar Metličić i Vedran Zrnić dobili poštedu. Od standardnih reprezentativaca u Austriji su samo Igor Vori, Mirko Alilović, Tonči Valčić, te Domagoj Duvnjak koji možda također neće nastupiti zbog ozljede gležnja.

U izabranu vrstu su se vratili Ivan Čupić i Denis Špoljarić, nakon što ih nije bilo u Pekingu. Veliku priliku će dobiti oni koji su manje igrali u reprezentativnom dresu i neki sasvim novi momci, koji do sada nisu imali prilike obući seniorski dres naše reprezentacije.

Izbornik Lino Červar zasigurno na turniru neće loviti rezultat, već probati neke nove formacije i vidjeti kako dišu novi, mladi momci u hrvatskom dresu. Turnir otvaramo danas s Egiptom u 17.45 (RTL), u subotu igramo s Austrijom (20.15), a u nedjelju s Dancima (15.50).

ŽELJAN BOSNIĆ

Hrvatska selekcija u Grazu

Červarov izbor: Alilović, Pešić, Stevanović (vratari), Čupić, Horvat (desna krila), Štrlek, Hrvatin (lijeva krila), Vori, Kapular (pivoti), Špoljarić, T. Valčić, J. Valčić, Bičanić, Buntić, Kopljar, Gojun, Duvnjak (vanjski).