StoryEditorOCM
Rukometsiječanj 2021.

Hrvatski rukometaši u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo: Egipćani za ovo natjecanje izgradili tri nove dvorane

Piše Hina
25. kolovoza 2020. - 18:32

Hrvatski rukometaši uvršteni su u prvu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju iduće godine održati u Egiptu, priopćio je IHF.

Ždrijeb skupina mundijala održat će se ispred piramida u Gizi 5. rujna, a uz Hrvatsku, nositelji će biti još Slovenija, Danska, Španjolska, Norveška, Njemačka, Portugal i Švedska.

U drugoj jakosnoj skupini bit će Egipat, Argentina, Austrija, Mađarska, Tunis, Alžir, Katar i Bjelorusija, a u trećem Island, Brazil, Urugvaj, Češka, Francuska, Južna Koreja, Japan i Bahrein. U najslabijem "bubnju" svrstane su Angola, Zelenoortski otoki, Maroko, Kongo, Poljska, Rusija, pobjednik prvenstva Sjeverne Amerike i Kariba, te još jedna ekipa iz dodatnoga kvalifikacijskog turnira Južne i Srednje Amerike.

Prvenstvo će se održati od 13. do 31. siječnja, a po prvi puta će nastupiti 32 reprezentacije.

Egipćani su zbog ovog natjecanja izgradili tri potpuno nove dvorane - u Borg el Arabu, gradu na obali Sredozemlja, te prigradskim naseljima glavnog grada Kaira koji se zovu Grad 6. listopada i Novoj prijestolnici (NAC), dok će se završnica igrati u Kairu u dvorani od 16.000 mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 03:49