StoryEditor
Rukometrukomet

Hrvatska protiv Srbije: Prvi cilj - drugi krug

Piše PSD.
2. prosinca 2008. - 10:04

Danas u Makedoniji počinje Europsko rukometno prvenstvo za žene koje će se igrati u Skopju i Ohridu.

U skopskoj dvorani ‘Boris Trajkovski’ (osam tisuća mjesta) igrat će D-skupina u kojoj je Hrvatska, te A-skupina. Dvorana u Ohridu je upola manja, može primiti tek 3500 gledatelji i tamo će svoje oglede imati po četiri reprezentacije iz B i C skupine.

Prvi dio natjecanja se igra u četiri skupine po četiri ekipe i daljnje natjecanje nastavljaju tri prvoplasirane, koje prenose bodove iz međusobnih susreta. Dalje se formiraju dvije skupine po šest, s tim da se križaju A i B skupina, te C i D.

Igraju se još tri susreta ekipa koje su bile u suprotnim grupama, te dvije prvoplasirane selekcije iz obje skupine idu u polufinale. Hrvatska nastupa u najjačem sastavu, jedino je problem izborniku Zdravku Zovku zadala ozljeda leđa Maje Čop - Andeselić, koja je bila prva opcija na poziciji pivota.

Postoji mogućnost kako bi se Maja priključila u drugoj fazi prvenstva, ako do tada uspije sanirati ozljedu, dok nastup Maje Zebić nakon prijeloma nosa ne bi trebao biti upitan. U skupini smo sa Srbijom, s kojom igramo danas (17.45, HRT2), te s domaćinom Makedonijom i Njemačkom. Primarni cilj je prolazak skupine.

Ukoliko se to ostvari, bilo bi lijepo prenijeti koji bod, jer nam je ždrijeb bio naklonjen i križamo se sa C-skupinom u kojoj su ekipe koje se uz dobru igru i malo sreće mogu pobijediti i konačno se upustiti u borbu za medalje.

Izbornik Zovko naglašava kako u ekipi nema pravog vođe na terenu, ali kako to ne mora biti nedostatak, već prednost jer u datom trenutku svaka od 14 cura može odigrati u toj ulozi.

Raspoloženje u ekipi je na visokoj razini i igračice se nadaju dobrom otvaranju Europskog prvenstva.

Hrvatska selekcija u Makedoniji

Sanela Knezović, Ivana Jelčić, Jelena Grubišić (vratarke), Maja Zebić, Nikica Pušić (lijeva krila), Dijana Golubić, Anita Gaće (desna krila), Martina Pavić, Tihana Ambroš (pivoti), Ivana Lovrić, Miranda Tatari, Andreja Penezić, Maida Arslanagić, Nina Jukopilu, Kristina Franić, Lidija Horvat, Ivana Petković (vanjski)

Iako se za EP može prijaviti 16 igračica, izbornik Zdravko Zovko će prijaviti 15, tako će jedno mjesto ostati prazno, zlu ne trebalo.

Skupine

A: Francuska, Mađarska, Danska, Rumunjska

B: Norveška, Portugal, Španjolska, Ukrajina

C: Rusija, Švedska, Austrija, Bjelorusija

D: Njemačka, HRVATSKA, Makedonija, Srbija


 

Izdvojeno

08. srpanj 2020 06:23