Rukometšminkanje  

Hrvatska bez pola momčadi odradila dobar posao protiv Rusa

Piše PSD.
30. prosinac 2008. - 00:57

Kad 'bez pola momčadi’ dvaput pobijediš Ruse onda se imaš čemu nadati na Svjetskom prvenstvu. Istinabog, Rusija pamti i sretnije rukometne godine od zadnjih nekoliko, istinabog, Rusija nije u našem dijelu ždrijeba na SP, ali koga briga za to!? Imamo čime hraniti naš optimizam.

Ako mogu 'domaće snage’, iz hrvatske lige, što će tek biti kada se pridruže rekovalescent Balić, pa Metličić, Lacković, Vuković i ostalo društvo iz Europe...

Osim što su otvorile dvorane u Zagrebu i Osijeku dvije prijateljske utakmice sa Rusima poslužile su izborniku Linu Červaru da još malo provjeri mogućnosti 'mladaca’ koji bi trebalo zamijeniti iskusne, na žalost i ozljedama načete reprezentativce koji vuku hrvatski rukomet još od Portugala 2003. godine.

Za ozbiljnije analize još je prerano, ostavit ćemo Lina na miru u njegovim razmišljanjima tko je pravi, a tko nije.

Jedino bismo mu šapnuli na jedno uho, ovako javno, da bismo bili sretni kada bi u sastavu za Svjetsko prvenstvo vidjeli Mirzu Džombu ili Vedrana Zrnića, jedan od njih dvojice trebat će nam za izvođenje sedmeraca u delikatnim trenucima.

Ono što je, za sada barem, u nekim trenucima preveliki teret za Čupića, Duvnjaka i Horvata, ma koliko uspješni i dobri bili s crte od sedam metara.
Svjetsko prvenstvo doslovno nam je pred vratima, evo već se igraju i pripremne utakmice, organizacija se privodi kraju.

Rade se zadnja šminkanja, dogovaraju detalji vezani za utakmice, ali i za izvansportske aktivnosti. A njih će biti obilje. Baš kako i spada kad je u pitanju ovako veliko natjecanje svjetskih razmjera.

Od druženja u Navijačkome kutku na Prokurativama, Dječjim danima klinaca iz Akademije Balić-Metličić, prigodnih izleta, domjenaka, pa sve do, po nama, posebno lijepog i trenutku prikladnog događaja u Fotoklubu Split...
... koji će već tradicionalno u prvim minuta Nove godine, odmah iza ponoći, u svom prostoru u Marmontovoj ulici upriličiti izložbu Joška Ponoša pod nazivom Rukomet.

Dugogodišnji fotoreporter Slobodne Dalmacije, sada član agencije Cropix, izložit će sve ono što je oko njegova fotoaparata zabilježilo prateći hrvatske rukometaše na velikim natjecanjima zadnjih godina u Tunisu, Njemačkoj, Norveškoj...

I imat će se što vidjeti, vjerujte nam, znamo to iz prve ruke. Prava stvar, u pravo vrijeme!

marko bilić