StoryEditor
Rukometdobilo na važnosti

Hrvatice su u najslabijoj skupini: ždrijeb za Euro 2020. za rukometašice 18. lipnja, domaćini u prosincu Danska i Norveška

Piše Hina
7. svibnja 2020. - 14:44
Vlado Kos/Hanza media

Ždrijeb za europsko prvenstvo za rukometašice 2020., koje je na rasporedu u prosincu i na kojem sudjeluje i Hrvatska, održat će se 18. lipnja u 11,00 sati u Beču, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Europske rukometne federacije (EHF).

Na Europskom prvenstvu za rukometašce koje će se od 3. do 20. prosinca održati u Danskoj i Norveškoj sudjelovat će uz Hrvatsku još 15 ekipa.

Šesnaest sudionica Europskog prvenstva podijeljeno je u četiri skupine na temelju redoslijeda sa ženskog Eura 2018. godine. Tako su u prvoj skupini Francuska, Rusija, Nizozemska i Rumunjska, u drugoj su Norveška, Švedska, Mađarska i Danska. U trećoj skupini su Crna Gora, Njemačka, Srbija i Španjolska, a u četvrtoj Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska.

Organizatori su odlučili da će Danska prvi krug igrati u Herningu (skupina A), a Norveška u Trondheimu (skupina D). U Trondheimu će igrati i reprezentacije izabrane u skupinu C u kojoj je Nizozemska. Švedska će predvoditi skupinu B u Frederikshavnu. Sljedeći krug natjecanja igrat će se u Stavangeru u Norveškoj i u Herningu u Danskoj, dok će se utakmice finalnog vikenda igrati u Telenor Areni u glavnom gradu Norveške Oslu.

S obzirom da su Olimpijske igre u Tokiju prebačene na sljedeću godinu, EURO 2020 za rukometašice je dobilo na važnosti jer se igra samo nekoliko mjeseci prije olimpijskih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku 2021.

U svjetlu trenutačne situacije u svijetu organizatori i Europka rukometna federacija (EHF) su u stalnom kontaktu i razgovaraju kako zajamčiti siguran okoliš za sve sudionike EURA 2020 za rukometašice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 08:17