HRS prijeti: IHF nam je odobrio promjenu gradova domaćina SP-a

Piše Joomla\CMS\User\User
22. prosinac 2008. - 17:55

Na konferenciji za novinare Hrvatskog rukometnog saveza, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac je obznanio kako Poreč i Varaždin neće biti domaćini Svjetskog prvenstva ako u sljedećih pet dana ne uplate po 3,5 milijuna kuna za suorganizaciju ovog velikog sportskog natjecanja.

Predstavljen je i izgled medalja / CROPIX

- Ako uplate ne stignu do 27. prosinca porečka grupa će se odigrati u Zadru, a varaždinska u Zagrebu - priprijetio je Gobac koji bez obzira na spomenute probleme tvrdi kako organizacija prvenstva teče prema očekivanjima.

 

Glavni tajnik HRS-a Damir Poljak kaže da prodaja ulaznica ide fenomenalno.
- Do sada je prodano gotovo 80 tisuća karata, a još čekamo potvrde rezervacija stranih saveza za one utakmice na kojima igraju njihove reprezentacije. Apeliram na sve koji su zainteresirani za kupnju ulaznica da to naprave što prije jer postoje naznake da će doći do pomanjkanja u posljednjim danima prije Prvenstva - poručio je Poljak.

Hrvatska rukometna reprezentacija će uoči Svjetskog prvenstva odraditi i mini pripreme koje počinju 27. prosinca utakmicom protiv Rusije koja će se odigrati u novoizgrađenoj velebnoj Areni na zagrebačkom Laništu, a susret će ujedno poslužiti kao test nove dvorane. U istu svrhu izabranici Lina Červara će dan kasnije odraditi još jedan sparing s Rusima u Osijeku.

Na konferenciji je predstavljen set medalja i pehar za Prvenstvo i nova odijela za reprezentativce. Državne himne sudionica izvoditi će naši najpoznatiji estradnjaci poput Olivera, Nine i Severine, a suci Lovrić i Petković su odabrani za jedan od parova koji će dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu.

Ispred Doma sportova u redu se čekalo za besplatne ulaznice za generalnu probu /
Biljana Gaurina / CROPIX
Do sad je Savez zaprimio više od 1400 zahtjeva za novinarske akreditacije i to bez onih koje će dobiti agencija Sportfive koja ima ekskluzivna prava na proizvodnju i prodaju televizijskog signala s ove najveće sportske manifestacije koja je ikad organizirana u našoj zemlji.

Ante Podrug

#SPURUKOMETU