StoryEditorOCM
Rukometne znaju uzrok

Europski prvak se dva puta srušio na majčinom rođendanu, hitno je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama

Piše Sport SD
21. ožujka 2023. - 23:21

Švedski rukometni reprezentativac Lucas Pellas je završio u bolnici s teškim ozljedama nakon nesreće koju je imao na rođendanu svoje majke. Nakon što je prošle godine ostvario uspjeh karijere i s reprezentacijom osvojio europsko zlato, te igrao na ovogodišnjem SP-u, sve je iznenadio njegov izostanak s popisa za kvalifikacije za EP.

Ubrzo je utvrđeno kako je doživio potres mozga i slomio ključnu kost nakon što je dva puta pao tijekom rođendanske proslave koju je organizirala njegova majka. Razlog padova nije poznat, prenose Sportske novosti.

- Liječnici nemaju odgovor zašto se to dogodilo - rekao je Pellas pa otkrilo kako se sve dogodilo u Stockholmu kada su na majčinom rođendanu igrali shuffleboard:

- Na pola igre me ulovila neka muka i otišao sam na WC. Putem mi se zavrtjelo u glavi, a kada sam otišao na WC sam izgubio svijest i pao licem na pod. Bilo je to kao da je netko upravo ugasio svjetlo.

To nije bio kraj njegovih muka.

- Ne znam koliko dugo sam ležao, no kad sam se probudio, još uvijek sam bio tamo. U panici i šoku sam htio pobjeći od tamo, ali sam se ponovno onesvijestio i srušio. Kad sam se probudio, oko mene je bilo puno ljudi koji su se pitali što mi se dogodilo - rekao je Pellas za Aftonbladet.

Hitno je prebačen u bolnicu gdje je utvrđeno da ima potres mozga i slomljenu ključnu kost, te brojne posjekotine po glavi i licu. Liječnici još ne znaju zašto se srušio.

- Liječnici nemaju odgovor zašto se to dogodilo, što je teško. Ne znam što da izbjegavam ili što da mislim. Jesam li nešto pojeo? Pregledali su i srce, no tamo je sve izgledalo super. Sada se osjećam dobro i od tad nisam ništa osjetio, ali to je još uvijek vrlo zastrašujuća situacija koju žele izbjeći u budućnosti - rekao je Pellas pa dodao:

- Nema naznaka da imam epilepsiju, ali to će se provjeriti. Rukomet ide u drugi plan kad se ovako nešto dogodi - kaže Šveđanin koji će van terena biti barem šest do osam tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 03:23