EP rukomet (ž): Protiv Rusije nam igra samo pobjeda

Piše PSD.
10. prosinac 2008. - 14:09

Nakon što hrvatske rukometašice iz D skupine u drugi krug Europskog prvenstva u Makedoniji nisu prenijele ni boda (jedine kojima je to ‘uspjelo’), prije dva dana uvjerljivo porazivši do tada vrlo dobre Bjeloruskinje upisale su prve punte te tako drže na životu nadu kako mogu do polufinala.

Nezaustavljiva Ivana Lovrić / R
Da bi se borile za medalju naše će danas morati pobijediti aktualne svjetske prvakinje Ruskinje, zatim dan kasnije Šveđanke te se nadati povoljnom raspletu u ostalim susretima skupine.

Ipak sve kombinacije mogle bi već danas (16.15 sati, HTV 2) prekinuti dvostruke svjetske prvakinje (2005. i 2007. godine). One su u C skupini (prvi krug) bile bolje od Austrije i Bjelorusije, a remizirale su sa Švedskom.

Prije dva dana pregazile su Makedoniju sa 43:24, koja se u skupini prvog kruga poigrala s našima. Teško možemo parirati takvim Ruskinjama, pogotovo jer izbornik Zdravko Zovko još uvijek traži postavu koja najbolje stoji na terenu. Ali, ako u obzir uzmemo kako su naše same sebi ponajviše krive za lošu igri, jer igraju mlitavo i rade mnogo neforsiranih pogrešaka, onda mali postotak nade još živi. Tko zna? Možda i ruski stroj zariba.

- Kad se rastrčimo možemo slomiti svakog - poručila je jedna od najboljih Hrvatica Solinjanka Kristina Franić, pa našim rukometašicama možemo kazati samo ‘Trčite djevojke, trčite’.

j. smolić