StoryEditor

EP rukomet (Ž): Pobjedom nad Bjelorusijom zadržale šanse za polufinale

Piše PSD.
8. prosinca 2008. - 18:42

U prvom susretu skupine II. drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva u Makedoniji hrvatske rukometašice uspjele su pobijediti, čak i deklasirati, do jučer odlične Bjeloruskinje. Od katastrofalno lošeg, do briljantnog, od prekrivanja očiju rukama, do pljeska. Tako su jučer odigrale naše.

afp

Otvorile su susret mlako, kao i tri prijašnja na ovom EP-a, kao da su preskočile sve obroke. Mršavo, neagresivno, propusno, pa su Bjeloruskinje samo uzele ponuđeno. Prolazile su kroz obranu naših, šetale se, i zabijale. Vodile su Hrvatice 1:0, i 2:1, a nakon toga zamračenje. Bjeloruskinje projurile, i odmaglile na plus pet (11:6) u 13. minuti.

Serija za preokret

Nakon toga kao da su izabranice Zdravka Zovka doživjele prosvjetljenje. Obrana je stisla, tjerala zeleno-bijele na pogreške, napad se uspio dogovoriti, i naše su velikom serijom od 12-2, rezultat 8:13 okrenule na 20:15 (u 23. minuti bilo je 15:15.), odnosno povele s pet pogodaka razlike! Preokret je još impresivniji kad se uzme u obzir podatak da su u tom razdoblju od sedam sedmeraca pogodile tek četiri.

Bila je to neka nova Hrvatska, kakvu smo tek u povremenim bljeskovima vidjeli u Makedoniji. Najboljih 45 minuta naših na ovom EP-u, na trenutke briljantno.
U drugom dijelu vrata je zaključala odlična Grubišić. Pa iako je obrana u dosta navrata i dalje bila šuplja, Grubišić je bila jedna od najzaslužnijih što je prednost rasla. Sve do neuhvatljivih deset razlike, 31:21 na početku drugog dijela i u više navrata kasnije.

Do kraja susreta igralo se kao da je riječ o prijateljskom susretu, s mnogo pogodaka na obje strane, što dovoljno govori o tome kakve su bile obrane. Odlične su kod Hrvatica bile Golubić, Penezić, Franić i Arslanagić.

Hrvatska - Bjelorusija 43:35 (21:18).

Skopje - Dvorana Boris Trajkovski.
Gledatelja: 150.
Suci: Rakytina i Tkačuk (obje Ukrajina).
Crveni karton: Inhute Haizhutsite (Bjelorusija).
Najbolja igračica: Dijana Grubišić (Hrvatska).

Hrvatska: Knezović (3 obrane), Grubišić (15 obrana), Tatari, Jukopila, Golubić (12), Ambroš-Šarić (1), Gaće, Arslanagić (6), Pušić (6), Pavić (3), Horvat (2), Penezić (6), Franić (5), Lovrić (2).

Bjelorusija: Evdokimović (3 obrane), Abramović (8 obrana), Kamenščikava (4), Mahilina (3), Haizhutsitse, Bobrik (1), Platanović (9), Bulava (1), Artsijuković (6), Haiztutsite (1), Kurčankova (3), Dronava (1), Milaja (2), Hrihoriijeva (4).

JOSIP SMOLIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:32