StoryEditor
Rukometotpale

Dramatična vijest za ‘kraljice šoka‘: Mičijević, Krsnik i Dežić pozitivne na koronavirus, na Japan idemo bez vanjskih igračica

6. prosinca 2021. - 19:17

Hrvatske rukometašice koje večeras  igraju protiv Japana na Svjetskom prvenstvu  nastupiti će oslabljene jer su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne na koronavirus, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Tijekom redovitog antigenenskog testiranja koje je održano jutros otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid - 19. Odmah nakon toga, cijela reprezentacija podvrgnuta je PCR testiranju, koji je potvrdio da su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne, dok su sve ostale igračice i članovi stručnog stožera negativne. 

Stoga, izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije.

Pozitivne igračice do daljnjega ostaju u izolaciji u Castellonu, one se zasad dobro osjećaju i imaju lakše Covid - 19 simptome.

Utakmica s Japanom je važna jer će pobjednik iz tog susreta prenijeti bodove u drugu fazu natjecanja.Hrvatska je u prethodnim utakmicama u skupini izgubila od Brazila s 25-30 pa pobijedila Paragvaj sa 36-18.

U posljednja dva tjedna je u pokrajini Valenciji, gdje se nalaze hrvatske rukometašice, otkriveno 266 slučajeva koronavirsa na 100.000 stanovnika. Prosjek Španjolske je bio 248 slučajeva.

Valencija nije među najteže pogođenim pokrajinama no mnogi su u taj kraj na obali Sredozemnog mora otputovali u petak tijekom produženog vikenda jer u ponedjeljak praznik u Španjolskoj.

U tamošnjem gradu Torrevieji, gdje bi Hrvatska trebala igrati u drugom krugu, otkriven je prije nekoliko dana koronavirus kod pet igračica Austrije. Austrija je dosad bila jedina reprezentacija s potvrđenim slučajevima koronavirusa.

Rukometašice nisu i jedina hrvatska momčad kojoj je koronavirus poremetio planove u Španjolskoj.

Hrvatske malonogometne prvakinje ŽNK Osijek nisu sudjelovale na Europskom malonogometnom prvenstvu prošli tjedan u sjevernom gradu Lugu jer su u momčadi bila otkrivena tri pozitivna slučaja na koronavirus.

Momčad Osijeka se testirala uoči puta u Španjolsku kada su otkriveni pozitivni slučajevi, a prema pravilima u Hrvatskoj čitava je momčad morala provesti u karanteni 14 dana.

item - id = 1149066
related id = 0 -> 1160529
related id = 1 -> 1160484
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 19:09