Sport Rukomet

svjetsko prvenstvo

Makedonci nisu bezazleni: Hrvatska protiv Kire i ekipe traži prve bodove u drugome krugu

svjetsko prvenstvo

Rukometaši Makedonije svladali su reprezentaciju Bahreina sa 28-23 (12-8) u prvoj utakmici 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu, odigranoj u nedjelju u Münchenu. 

Strijelce makedonske reprezentacije predvodio je Kiril Lazarov sa osam pogodaka (isto toliko zabio je i Japanu), a po četiri su postigli Dejan Manaskov i Filip Kuzmanovski. Najbolji strijelac Bahreina sa pet golova bio je Bilal Basham.

Na ljestvici skupine B Makedonija je izjednačena s Hrvatskom sa četiri boda. Nakon pobjede protiv Islanda momčad Lina Červara ima prigodu večeras u 18 sati osigurati prve bodove za tablicu drugoga kruga.

Svladamo li Makedoniju, ne samo da ćemo osigurati nastup u drugome krugu, već će nam i biti svejedno tko će proći dalje, Makedonci ili Islanđani.

Makedonija nije nimalo bezazlen protivnik, prošle godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj pobijedili su Sloveniju, odigrali neodlučeno 25:25 s Njemačkom.

Dugo su bili u igri za polufinale, ali ih je uništio vratar Češke Mrkva obranom sedmerca za konačnu pobjedu 25:24. ‘Razbili’ su ih samo Španjolci i Danci, i jedni i drugi sa po 31:20. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet