Sport Rukomet

komentar slavka goluže

Sve je lakše kad vratari brane: 'Japance treba zaboraviti, a pobjeda protiv Makedonije ne bi smjela doći u pitanje'

komentar slavka goluže

Japance treba brzo zaboraviti, Makedonci nemaju širinu momčadi kao mi, oni će sigurno htjeti usporiti igru. Sve polazi od naše obrane, ako ona bude na visini, onda nećemo imati problema - kaže Slavko Goluža.

Čestitke svim našim reprezentativcima na ozbiljnosti, dobrom pristupu i odličnom otvaranju utakmice.

Zatvorili smo Japancima brzi centar, onemogućili njihove lagane šuteve, što im je inače jedan od glavnih elemenata u igri. U ove prve dvije utakmice imali smo odlične vratare, Šego je sinoć imao devet obrana, Stevanović dvanaest, i kad ovako brane onda je i igračima u polju sigurno puno lakše. Veseli me rastrčanost krila, Horvat i Štrlek su bili odlični, poslije im se priključio i Mandić. 

Odmorni na Makedoniju

Cijelu utakmicu protiv Japana smo imali pod kontrolom, izbornik je imao dosta prostora za rotacije, da priliku dobiju i oni s manje iskustva na ovakvim natjecanjima. Červar je potpuno poštedio Cindrića, Duvnjak je igrao nekih 30 minuta, ostali se također nisu puno potrošili. Raduje me i Bičanić, koji je svojim šutevima rasteretio Stepančića. Naravno, veseli me i sjajna šuterska forma samog Stepančića.

Gledajući prvu utakmicu Japana u Njemačkoj, onu protiv Makedonije, očekivao sam od njih veći otpor, ali oni su igrali onoliko koliko su nam naši rukometaši dopustili. Ovakav lakši dvoboj nam je jako dobro došao poslije vrlo teške utakmice s Islandom. Japance treba brzo zaboraviti, već danas čeka nas utakmica s Makedonijom.

Makedonci nemaju širinu momčadi kao mi, oni će sigurno htjeti usporiti igru. Sve polazi od naše obrane, ako ona bude na visini, onda nećemo imati problema. Mislim da naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, vjerujem da neće biti neizvjesnosti kao ni protiv Japana.

Najvažnije prenijeti sva četiri boda

Što se tiče naših ambicija na ovom Svjetskom prvenstvu, ključ leži u ovom prvom krugu. Ako tu odradimo dobar posao, u drugom dijelu natjecanja će nam biti puno lakše. Najvažnije je u nastavak prvenstva prenijeti četiri boda, treba učiniti sve da tako bude jer poslije nas čekaju teški protivnici, prije svega Francuska i Njemačka. Vidim da se Karabatić vratio, no mi ne trebamo razmišljati o tome.

Naši igrači idu utakmicu po utakmicu, tako samo treba nastaviti pa ćemo vidjeti gdje ćemo stići. U ove prve dvije utakmice sve je bilo vrlo dobro. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet