Sport Rukomet

Svakome po poluvrijeme

Na velikim natjecanjima vratari su pola momčadi: Samo da nastavimo ovako dobro braniti

Svakome po poluvrijeme

Nije bilo lako igrati s tako brzim igračima kao što su Japanci, a samo da Stevanović i ja nastavimo ovako dobro braniti, kazao je nakon pobjede nad Japanom u Muenchenu prvi vratar reprezentacije Marin Šego. 

Hrvatski rukometaši ostvarili su očekivano uvjerljivu pobjedu protiv reprezentacije Japana svladavši je sa 35-27 (18-13) u utakmici 2. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u nedjelju u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu. Odlične utakmice odigrala su oba naša vratar - Šego je u prvom poluvremenu skupio 9 obrana, a  Ivan Stevanović u drugom čak 12. 

- Japanci su brzi neviđeno i ne vidiš ih na terenu. Najbitnije je da smo pobijedili, nismo se umorili i idemo se odmoriti za sutrašnju utakmicu. Mi vratari smo danas imali čak 22 obrane, što je stvarno dosta, a i pošteno smo se Stevanović i ja podijelili po jedno poluvrijeme. Samo da obojica nastavimo ovako braniti - kazao je Šego, koji je najavio i sutrašnju utakmicu s Makedonijom. 

- Bit će zanimljivo jer se svi poznajemo, detalji će odlučiti o pobjedniku. 

Stevanović je u drugom dijelu skupio 12 obrana od 26 šuteva. 

- Ma bitno je da smo se poštedili jer sutra već igramo s Makedoncima. Nije lako s Japancim jer su su jako brzi i stalno su u šansi. Čak smo odigrali i dobru obranu, a opet su nam zabili 27 golova. Makedonija je jako dobra ekipa, imaju Kiru Lazarova, imaju dva nezgodna pivota i neće nam biti nimalo lako - zaključio je Stevanović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet