Sport Rukomet

sve je manje nade

Splitu opasno visi Europsko prvenstvo u rukometu: Savez otkazao današnji sastanak s gradonačelnikom Oparom

sve je manje nade

Grad Split i Hrvatski rukometni savez danas su napokon trebali potpisati ugovor o organizaciji Europskog prvenstva u Spaladium areni koje počinje 12. siječnja što je za samo 49 dana.

Pod nogama gori jer, kako je Savez nedavno izvijestio, Europska rukometna federacija ga pritišće da joj do ponedjeljak u Beč dostavi potpisane ugovore sa svim gradovima domaćinima. No, jučer od Damira Poljaka, tajnika nacionalne krovne rukometne organizacije, doznajemo da je današnji sastanak u gradu pod Marjanom – otkazan.

- U petak ne dolazimo u Splitu. Dobili smo tekst ugovora na koji imamo primjedbe i to treba iskorigirati – rekao je Poljak.

- Kad onda dolazite?

- Najvjerojatnije sljedeći tjedan – bio je kratak tajnik Saveza.

Detalje nije otkrio.

Zna se ono što je u ponedjeljak rekao Tomislav Grahovac, predsjednik nacionalne organizacije, a to je da je zaustavljena prodaja karata za utakmice u Spaladium areni dok se u Beč ne dostave potpisni ugovor sa Splitom čiji su detalji ranije bili definirani. Koliko je poznato, u ugovoru treba stajati kako Grad treba Savezu platiti milijun kuna, te osigurati dvoranu za EP.

No, u Splitu sve zapinje oko organizacije EP-a, počevši od unajmljivanja Spaladium arene za koju Grad jedva da želi podmiriti skupe režijske troškove, do sporazuma sa Savezom.

Za to vrijeme ugostitelji i hotelijeri u Splitu i okolici čekaju konačnu odluku o kojoj će ovisiti hoće li u siječanjskim danima njihove kapacitete popuniti reprezentacije Hrvatske, Švedske, Islanda i Srbije koje bi u Spaladium areni trebali igrati, te njihovi navijači. Hrvatska reprezentacija u areni bi trebala imati prvi trening već 1. siječnja, a utakmice su zakazane za 12.,14., i 16. tog mjeseca.

U jednom od najvećih hotela na ovom području kažu da su spremni primiti brojne goste, ali da i da su svjesni da sve može biti otkazano, što je u njihovom poslu – normalno. Dodaju da je to viša sila.

U Split istovremeno stižu i zahtjevi televizija iz Švedske i Islanda da im se u Areni 24 sata na dan osiguraju studija za snimanje. Čini se da su svi spremni osim jednog od organizatora – Grada. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet