Sport Rukomet

NOVI JURIŠ NA EUROPU

Pojačava se stožer državnog prvaka na svim razinama: Zdravko Zovko ponovno u PPD Zagrebu

NOVI JURIŠ NA EUROPU

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometnih trenera i rukometaša, 62-godišnji Zdravko Zovko, vraća se u stručni stožer PPD Zagreba u ulozi  koordinatora za mlađe dobne skupine i trenera druge momčadi, priopćili su u ponedjeljak iz hrvatskog prvaka.  

Zdravko Zovko je kao igrač bio osvajač najsjajnijih odličja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, a kao trener je potpisao dva Zagrebova naslova europskog prvaka (1992. i 1993. godine), kao i prve hrvatske reprezentativnu medalju, broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu te srebro sa Svjetskog prvenstva 1993. na Islandu.

"Uprava rukometnog kluba PPD Zagreb odlučila se za angažman trenera koji je u svojoj karijeri nebrojeno puta dokazao da uz osvajanje najsjajnijih odličja ima sluha, strpljenja i znanja za razvijanje mladih igrača", stoji u klupskom priopćenju.

Zdravko Zovko je u bogatoj karijeri vodio najtrofejnije hrvatske, slovenske i mađarske klubove, kako muške tako i ženske, a posljednje dvije sezone proveo je na klupi mađarskog ženskog rukometnog prvoligaša iz Dunajvarosa.

"Omladinski pogon našeg kluba međunarodno je priznat i jedan je od dva ili tri najcjenjenija u Europi te stoga vjerujemo kako će isti pod stručnim vodstvom gospodina Zovka samo napredovati, a u plodovima ove sjajne suradnje uživat će cjelokupni hrvatski rukomet", izjavio je direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Ante Ančić povodom angažmana Zdravka Zovka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet