Sport Rukomet

Makarska grad rukometa

Preko 1500 mladih uživalo u gradu pod Biokovom, velikom feštom na Kačićevom trgu obilježena dva desetljeća postojanja turnira

Makarska grad rukometa

Velikom feštom na Kačećevom trgu u Makarskoj spušten je zastor na 20. izdanja velikog rukometnog turnira Makarska 2017. Puna dva desetljeća ovo zanimljivo natjecanje održava se u gradu pod Biokovom, ove godine od 26. do 30. lipnja bilo je središte rukometnog svijeta mladih. Na jubilarnom 20. Međunarodni rukometni turnir ”Makarska 2017”. nastupilo je preko 1.500 mladih sportaša: rukometaša i rukometašica raspoređeni u stotinjak uzrasnih selekcija iz 10 zemalja: Austrije, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Norveške, Poljske, Litve, Latvije, BiH i Hrvatske.

Budući da u njihovoj pratnji već tradicionalno dolazi i nekoliko stotina roditelja, ovaj turnir, čiji su pokrovitelji Grad Makarska i  Turistička zajednica grada Makarske, već se profilirao u značajnu sportsko – turističku manifestaciju. Osim utakmica na Gradskom sportskom centru Makarska, turnir je donio i popratna događanja. HRS je promovirao će u Makarskoj Euro 2018. čiji smo domaćini, a posebnu pozornost mladih izazvala je maskota Tornjak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet