Sport Rukomet

uniqa kamp

Rukometaši 'okupirali' Omiš: kad te Bašić i Alilović dohvate u ruke...

uniqa kamp

Rukometni vratari i vratarke i njihovi treneri, njih 450 iz čak 45 država, “okupirali su” Omiš. Sedmi po redu “Uniqa međunarodni kamp rukometnih vratara” zahuktava se iz dana u dan, sudionici podijeljeni u šest skupina treniraju dva puta dnevno.

Prvih dana s polaznicima kampa rade veličine kao što su Mirko Bašić, Vladimir Vujović, Haris Porobić, Filip Ivić, Vlatko Đonović, Borko Ristovski, Dino Špiranec, Vanja Radić, Fikret Handan i Krešimir Gregurić, danas će im se priključiti i glavne zvijezde, dvojac mađarskog Veszprema, Mirko Alilović i Roland Mikler. 

Na ovogodišnjem kampu radi se i novom metodom “fit light” koja pomaže boljoj koncentraciji i reakciji vratara, a provodi se i istraživanje vidnoga polja na brzinu reakcija vratara koje bi također trebalo rezultirati poboljšanjem rada i boljim rezultatima.

- Svake godine trudimo se uvesti novitete u radu s vratarima, provesti u djelo nova saznanja do kojih su naši treneri došli kroz proteklu godinu dana. Moramo raditi na tome, usavršavati se u svakome pogledu jer nam se dosta sudionika vraća iz godine u godinu, treninzi ne smiju biti isti, moramo napredovati svi zajedno – kazao je organizator Mario Čaljkušić.

Svi, od organizatora do polaznika kampa, hvale uvjete u kojima se trenira, dvije novoizgrađene omiške dvorane koje nude vrhunske uvjete za rad, kao i smještaj u kampu Galeb Omiš.

- Kombinacija idealnog smještaja, hrane i sportskih dvorana, sve u krugu stotinjak metara, pruža nam idealne uvjete za rad. Projekt kampa rukometnih vratara jedinstven je i privlači veliki broj sudionika, uz same vratare dolaze i njihovi treneri, prijatelji, obitelji... Svi skupa super se provode u Omišu što je sjajna reklama za cijelu Omišku rivijeru. Većina njih vratit će se kao turisti – poručio je zadovoljni Čaljkušić. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet