StoryEditor

Červar se ispričao novinarima, Duvnjak najavio pobjedu

Piše PSD.
16. ožujka 2009. - 17:21

Danas je u zagrebačkom hotelu Panorama održana konferencija za medije hrvatske rukometne reprezentacije, na kojoj su se, uoči dviju kvalifikacijskih utakmica koje će se odigrati ovog tjedna, novinarima obratili igrači i dužnosnici naše nacionalne selekcije u ovom, najtrofejnijem hrvatskom kolektivnom sportu.

Kroz spomenute susrete hrvatski će rukometaši pokušati izboriti pravo nastupa na Europskom prvenstvu koje će se odigrati slijedeće godine u Austriji.

'Kauboji’ će sutra u Hlohovecu izići na megdan nezgodnim Slovacima, da bi u subotu u Osijeku odigrali utakmicu protiv reprezentacije Grčke.

– Sa Slovacima smo igrali na Svjetskom prvenstvu, a na toj utakmici su nam cijelo vrijeme 'puhali za vratom’. To sutra ne smijemo dopustiti, nego moramo nametnuti svoj sustav igre, pa ćemo, vjerujem, donijeti bodove s tog gostovanja - rekao je Domagoj Duvnjak, srednji napadač hrvatske reprezentacije te je dodao kako će Slovaci nastupiti u kompletnijem, a Hrvati o okrnjenijem sastavu u odnosu na spomenuti ogled.

– Ta im činjenica neće osigurati pobjedu jer smo mnogo brži od slovačkih dvometraša, a to ćemo, nadam se, dokazati na parketu - zaključio je Duvnjak dodajući kako uz obrambeni 'kineski zid’, Slovaci imaju i vrlo visokog vratara, kojeg će na kapitulaciju natjerati jedino 'pametne lopte’.

- Morat ćemo se 'potući’ s njima, a stvarno znaju udarati!- istaknuo je Igor Vori, jedini kružni napadač u sastavu izbornika Lina Červara, naglasivši ujedno kako je najvažnije da naša momčad ne prihvati 'natjeravanje’ po terenu koje će Slovaci vjerojatno pokušati nametnuti.

Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza, požalio se kako međunarodna federacija nameće prezgusnut ritam za igrače, ali i za dužnosnike koji stoga moraju prečesto organizirati internacionalne susrete.

– Zbog takvih okolnosti karta za osiječku utakmicu stoji previsokih sto kuna, ali unatoč tomu prodaja ide više nego sjajno. Već je razgrabljeno preko 500 karata, a vjerujem da će sve 'otići’ u pretprodaji- 'otkrio’ nam je Nirić, dometnuvši kako su svi učenici osmih razreda iz Vođinaca odlučili umjesto na školski izlet, doći na utakmicu gdje će dočekati hrvatske reprezentativce s prigodnim poklonima.

Na konferenciji je govorio i izbornik Červar, ali smo odlučili ne prenijeti njegove riječi zbog solidariziranja s bojkotom kolega iz drugih redakcija, koji su na taj način izrazili protest zbog Linovog neprimjerenog ponašanja nakon SP-a i poslije odlaska s kormila Zagreba, a osobito nakon objavljivanja popisa igrača za dvije nadolazeće utakmice na kojima nema Ivana Balića, Petra Metličića i još četvorice ponajboljih hrvatskih rukometaša.

Červar se nemušto ispričao željom za privatnošću, koja je prema jednoglasnom mišljenju pripadnika sedme sile, neprimjenjiva na javne osobe, pa tako i na rukometnog izbornika.

Ante Podrug

Izdvojeno