StoryEditor
Rukometbez dlake na jeziku

Červar poludio nakon novog poraza: Ovo je pljačka, amateri suci su odlučili o našoj sudbini

Piše (H)
22. siječnja 2019. - 00:04
cerrr

Dansku suci su večeras dijelili nepravdu i to na tako besraman način da je povrijeđena i Olimpijska povelja, ljuti je bio nakon poraza od Njemačke hrvatski izbornik Lino Červar. 

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11). Červar se nakon utakmice obrušio na danski sudački par Gjeding-Hansen i njihovih nekoliko odluka u zadnje dvije i pol minuta koje su sve otišle na njemačku stranu. 

"Ovo svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost. Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, ba ne bi tako trebalo biti, a dansku suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša", žestio se Červar na službenoj konferenciji. 

"Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebau sankcionirat, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito", kazao je Červar, nastavivši jaki je čestitao njemačkom izborniku Prokopu i igračima, te izjavio da oni nemaju ništa s onim što ga izjeda. 

"Jako sam ponosan na igrače, igrali smo obranu fantastično, iako smo bili bez Cindrića i sa vrlo rovitim Duvnjakom. Danas smo zaslužili pobjedu, u to sam uvjeren kao što sam priznao da su Brazilci zaslužili pobjedu jučer. Dečkima nije lako, stišću zube, bore se protiv europskih i svjetskih prvaka, a onda ih još suci pokradu", zaključio je Červar. 

Zlatko Horvat na službenoj konferenciji  jedva je smogao snage kazati da je odigrala odličnu i borbenu utakmicu, no da je i vrlo "žalostan zbog nekih stvari".  

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 14:26