StoryEditor
OstaloHanžekovićev memorijal

Zlatni Martinot-Lagarde i srebrni Šubenkov trčat će i u Zagrebu

Piše (H)
11. kolovoza 2018. - 17:50
Pascale Martinot-Lagarde

Francuz Pascale Martinot-Lagarde i Rus Sergej Šubenkov, osvajači zlatne i srebrne medalje na 110 m prepone na Europskom atletskom prvenstvu koje se održava u Berlinu, trčat će  u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković, objavili su u subotu organizatori. 
 
Martinot-Lagarde pobijedio je na EP u Berlinu u odličnom finalu na 110 metara prepone, a od drugoplasiranog Šubenkova bio je brži dvije tisućinke sekunde.

Šubenkov, koji je srebro osvojio i na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu, priliku za revanš imat će 4. rujna u Zagrebu u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković. Šubenkov je ove godine s 12.92 uvjerljivo najbrži trkač na svijetu u ovoj disciplini, a na Hanžekovićevom memorijalu je pobjeđivao čak tri puta.

I novi europski prvak Pascale Martinot-Lagarde u svojoj vitrini već ima Hanžekovićev pehar, budući da je na zagrebačkom mitingu pobijedio 2016. Osobni rekord mu je 12.95.

Europskom prvaku i doprvaku na Hanžekovićevom memorijalu pridružit će se još dvojica finalista sjajne berlinske utrke – brončani s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva Balazs Baji te Andy Pozzi.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 09:58