StoryEditor
Ostaloviteštvo

Zbog ovog poteza morate voljeti ragbi: pogledajte što je napravio Kanađanin Larsen i koju je nagradu za to dobio

10. listopada 2019. - 19:31

Ragbi je sport vitezova, sport u koje je fair-play važniji od svega. Na travnjaku je muška, prava borba, nakon susreta vlada prijateljstvo i veliko poštovanje. Zbog toga ćete vrlo rijetko vidjeti da se na utakmici dodijeli crveni karton. Postoji, žuti i crveni, ali rijetko se dobivaju. Stoga je svaki poseban raritet.

Kanađanin Josh Larsen je "pocrvenio" u dvoboju protiv Južne Afrike, neoprezno je startao Thomas du Toit i sudac Luke Pearce mu je pokazao put u svlačionicu. No nakon dvoboja Larsen je otišao u svlačionicu Springboksa kako bi se osobno ispričao i du Toitu, ali i ostalim igračima Južne Afrike, zaželjevši im mnogo sreće u nastavku turnira i borbi za Svjetski kup.

Njegov potez naišao je na odobravanje i oduševljenje igrača Južne Afrike koji su Larsen dočekali s pljeskom uz povike "dajte mu pivo". Naravno i du Toit je prišao i pružio sportski ruku svom suparniku na terenu.

Larsen je iz svlačionice Springboksa ispraćen pljeskom i limenkom piva, nečim što je u "trećem poluvremenu" u skladu s tradicijom ragbijaški susreta. No ovakav potez, viteški, a opet ponizno, vraća vam vjeruj da postoji sport gdje je poštovanje suparnika važnije od svega.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 06:14