StoryEditor
Ostalovelika afera

WADA ukinula supenziju Ruske anti-dopinške agencije

Piše (H)
20. rujna 2018. - 21:34
WADA

Ruski sportaši opet bi mogli pod svojom zastavom sudjelovati na međunarodnim natjecanjima nakon što je Međunarodna anti-dopinška agencija (WADA) u četvrtak ukinula trogodišnju supenziju Ruske anti-dopinške agencije (RUSADA). 

RUSADA je ostala bez međunarodnih ovlasti i licence u listopadu 2015. godine zbog velike afere dopinga ruskih sportaša na ZOI u Sočiju, a koji je laboratorij u Moskvi prikrivao i zataškavao. Kako navodi ruska agencija TASS, na kongresu na Sejšelima za prestanak suspenzije je glasovalo devet od 12 članova Izvršnog odbora WADE, dvojica su bila protiv, a jedan suzdržan.

Službena Moskva je s oduševljenjem dočekala odluku WADE, pa je presjednik RUSADE Jurij Ganus kazao kako "kako je to prvi korak ka povratku kredibiliteta Rusije", a list Sport Express tvrdi da je to "Kraj noćne more za ruske sportaše". 

No, ruski mediji upozoravaju da je WADA ukinuće suspnzije uvjetovala jasnim poštivanjem pravila i rokova, a jedan od tih uvjeta je trenutačan i potpun uvid  u dokumantaciju RUSADE, kao i priznanje McLarenovega izviješća o nepravilnostima u ruskom sportu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 12:34