StoryEditor
OstaloSPLIĆANI OSTALI BEZ JUNIORSKOG REPREZENTATIVCA

Vuleta u Šibeniku, POŠK piše žalbu

Piše PSD.
24. rujna 2008. - 22:18
rgx time: 3.1948089599609E-5

Zagrijava se atmosfera u vaterpolskim vodama pred sutrašnji početak Jadranske lige. Splitski POŠK, koji ionako muku muči sa sastavljanjem momčadi, jučer je, čini se, ostao i bez perspektivnog, 18-godišnjeg juniorskog reprezentativca Filipa Vulete. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa Šibenikom NCP.

Ipak, u POŠK-u se ne mire s Vuletinim odlaskom, te su najavili prigovor HVS-u. - Vuleta je navodno u klub poslao zahtjev za ispisnicom, no nitko u klubu taj zahtjev nije vidio. Navodno je Darko Šimunović, koji je dao ostavku na mjesto tajnika POŠK-a, potpisao da ga je primio, ali on je već prije toga bio otišao iz kluba. Prema propisima, igrač može otići ako se klub ne očituje o zahtjevu u roku od osam dana, no mi zahtjev nismo ni vidjeli. Radi se o igraču kojega smo htjeli staviti za kapetana, s njim smo prije tjedan dana bili usmeno dogovorili ostanak - kaže Vlaho Asić, sportski direktor POŠK-a.

Mornar odustao

Otac mladog vaterpolista tvrdi kako nema zapreka da njegov sin zaigra u Šibeniku.
- Imamo čiste papire, što ćemo i dokazati. S obzirom da POŠK nije doveo ni jednog jačeg igrača, odlučili smo se na odlazak u klub u kojem će Filip napredovati - rekao nam je Filipov otac Jure Vuleta.

Doznajemo kako je i Mornar Brodospas bio zainteresiran za Vuletine usluge, ali je od posla odustao kako ne bi ulazio u problematične odnose s klubom sa Zente. Mornar BS i POŠK igraju međusobno u subotu, a mornarevci su jučer održali press konferenciju kojom su najavili sezonu.

- Zadovoljni smo što smo zadržali igrače iz prošle sezone, te doveli pojačanje iz Šibenika Matu Zeljka. Zahvalni smo sponzoru Brodospasu, koji nas prati već 14 godina - kazao je član uprave Jakov Galić. Pouzdani centar Jure Marelja istaknuo je kako su pripreme bile naporne, ali kvalitetne, te iznio nadu kako će “mali” Mornar iznenaditi nekog od “velikih” protivnika.

Izdvojeno