StoryEditor

Vlašić pobjednica u skoku uvis nakon odustajanja Čičerove (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
9. rujna 2008. - 22:24

Blanka Vlašić je pobijedila u svojoj disciplini  održanom 58. Hanžekovićevom memorijalu s preskočenih 204 cm. Na taj način je za tri centimetra popravila rekord mitinga koji je do sad dijelila s Kajsjom Berquist, ali od večeras je ponovno na diobi najboljeg rezultata, ovaj put s Ruskinjom Čičerovom.

Nakon što su obije atletičarke preskočile spomenutu visinu iz istog broja pokušaja, ruska visašica je korektno odustala kako bi Blanka zabilježila pobjedu pred svojom publikom.

Pobjeda u atletskim krugovima, naime nije toliko važna ako je postignut isti rezultat iz jednakog broja pokušaja. Najzanimljivije je to što suci nisu poštivali ovo pravilo, pa je Blanka nastavila skakati za pobjedu koju je već imala u džepu.

Naša druga atletska diva Ivana Brkljačić je bacila kladivo 69.83m bačenih u zadnjoj, šestoj seriji metara i time zaslužila peto mjesto, ali i tu je došlo do sudačke pogreške, pa je Ivana sve do kraja mitinga figurirala kao četvrta.

Moguće je da će opet doći do suza, ali se čini kako se radi o njenim trenutnim limitima, koji objektivno nisu ni malo niski. U toj istoj disciplini Kubanka Yipsi Moreno je bacila svjetski vrijedan rezultat 76.62m i postavila novi osobni i rekord mitinga.

Treći rekord mitinga oborila je također žena i to u bacanju diska.
Olimpijska pobjednica Dawn Harper osvojila je utrku na 100 s preponama s rezultatom 12.65, a kod muškaraca na deset metara dužoj stazi slavio je olimpijski pobjednki Dayron Robles je s 13.20.

Jamajkanac Nesta Carter je pobijedio na 100m s rezultatom 10.23, a u ženskoj konkurenciji na istoj stazi slavila je Jamajčanka Campbell-Brown s 11.10. Koplje je najdalje bacio Slovenac Kranjc - 71.48.

Na 1500 metara slavio je Kamel s Bruneja s 3:36.43, a na 3000 metara, Tegenkamp (SAD) 7:40.90. U ženskoj konkurenciji na 200m pobijedila je Amerikanka Jeter s 22.97, a na 400 Ruskinja Firova s 51.05. Kuglu je najdalje bacio Scott (Jamajka) 20.31.

Trku na dvjesto metara 200 metara osvojio je Buckland s Mauricijusa 20.57, a Australac Lapierre je imao najdulji skok u dalj - 8.14

U novinarskoj loži bio je i najstariji sportski novinar na svijetu Žarko Susić koji je svoj prvi tekst napisao davne 1934. godine. On je organizirao prvi zagrebački miting prije 58 godina.

Otkrio nam je kako je to bio dvoboj između zagrebačkih klubova Dinamo i Mladost.

– Jako sam sretan kad vidim u kakvu se sjajnu međunarodnu smotru pretvorio ovaj miting, ali me ljuti što nije bio bolje najavljen u medijima. – rekao nam je gospon Žarko dodavši kako su ga zasmetali i neki organizacijski propusti poput gužve kod mjesta za bacanje kladiva.

ante podrug 

Izdvojeno