StoryEditor
OstaloJUGAŠI I POJEDINAČNO NIŽU TROFEJE

Vaterpolski Gruž: ruke pune zlata

Piše PSD.
26. prosinca 2008. - 14:42

Jugaši su, ovaj put Frano Vićan i Marko Joković, ponovno dobitnici trofeja za najkorisnijeg igrača završnog turnira i Eurolige, te turnira Kupa Hrvatske

Miho Bošković i Frano Vićan, pa ove godine Frano Vićan i Maro Joković. Posljednje dvije godine uvijek je jugaš dobitnik trofeja za najkorisnijeg igrača završnog turnira i Eurolige, najjačeg europskog klupskog natjecanja, te turnira Kupa Hrvatske. Jugaši su prošle godine “ugrabili” i trofej za najboljeg vaterpolista Hrvatske, a i trofej za najboljeg sportaša Dalmacije.

Prošla, 2007., bila je u znaku Miha Boškovića, a ova, 2008., pripala je Franu Vićanu. Ali ako se itko u Gružu “nakrcao” trofejima, pojedinačnim priznanjima, onda je to Mile Smodlaka.

Splićanin, koji će 1. siječnja proslaviti 33. rođendan, bio je proglašen za najboljeg vaterpolista Hrvatske čak pet puta. Nitko više. Jugov centar je 1999. podijelio nagradu s Dubravkom Šimencom, 2000. i 2001. bio je usamljen na vrhu, kao i 2004. i 2006. godine. Rekord od 48 bodova, od 49 maksimalnih, koliko je dobio Smodlaka 2000. godine, sad je izjednačio Frano Vićan, koji je slavio opet najuvjerljivije, s čak 25 bodova više od svojeg prvog pratitelja.

- Mijenjao bih ovaj trofej za onaj koji su uzeli Talijani – govorio je Miho Bošković nakon poraza u finalu Final foura Eurolige u Milanu od PRO Recca, u lipnju 20007. godine, kad je postao prvi Hrvat dobitnik trofeja MVP Final foura Eurolige.

- Neće biti dobro ako i sljedeće godine netko iz Juga bude dobitnik trofeja – riječi su Frana Vićana, Jugova vratara, koji je nakon poraza od PRO Recca u finalu Eurolige 10. svibnja ove godine proglašen za najkorisnijeg igrača završnog turnira najjačeg europskog klupskog natjecanja u Barceloni.

Osvajanjem Kupa Hrvatske, pobjedom u finalu protiv Mladosti, jugaši su trofejem zaključili 2008. godinu u kojoj su prva dva finala izgubili: spomenuto u Barceloni za naslov klupskog prvaka Europe, a 11 dana prije toga i finale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske od zagrebačke Mladosti.

- Sad nam predstoji borba za dva daleko važnija trofeja – kazao je Jugov trener Elvis Fatović nakon osvojenoga Kupa Hrvatske.

Jugaši, i dalje gladni trofeja, 2009. počinju radno već 4. siječnja. U 12. kolu Jadranske lige gosti su splitskog Jadrana. Potom je, 10. siječnja, prvi gost Gruža u novoj godini Koper (13. kolo Jadranske lige).

- Najvažnija nam je sljedeća utakmica Eurolige, protiv Spartaka iz Volgograda, koji ćemo ugostiti u Gružu 17. siječnja – istaknuo je Fatović.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 04:58