OstaloStrašan udarac

Uznemirujuće fotografije: Overeem nakon teškog nokauta u posljednjim sekundama borbe zadobio jednu od najtežih posjekotina u UFC ringu

Piše Fightsite

Jairzinho Rozenstruik nastavio je svoj impresivni pobjednički UFC niz, ali uz pravu dramu. Samo četiri sekunde prije kraja borbe koju bi bodovno izgubio, on je uspio nokautirati Alistaira Overeema. Ben Rothwell je nokautirao Stefana Struvea, no teško može biti zadovoljan načinom na koji je do pobjede došao, a Aspen Ladd se vratila pobjedom prekidom protiv Yane Kunitskaye. Na programu su viđene čak dvije neodlučene borbe, piše Fightsite.

Alistair Overeem vrlo je pametno ušao u borbu protiv Jairzinha Rozenstruika. Držao je distancu i pogađao pojedinačne udarce, a onda u pravo vrijeme kretao na rušenje. Već prvu rundu pokazalo se kako će to biti dobra taktika, budući da je sredinom runde odveo borbu u parter gdje je imao veliku prednost. Ipak, nije uspio završiti borbu, iako se par puta otvarala dobra prilika. U drugoj rundi nastavlja Overeem jednako, no ovog puta Jairzinho ipak bolje brani pokušaje rušenja. No, nije Overeem imao ništa niti protiv klinča, gdje je također marljivo skupljao bodove. Uspio je Nizozemac u trećoj rundi doći do još jednog rušenja i polako je gradio svoj put prema pobjedi. Nakon što je čisto izgubio prve tri runde, Rozenstruik je shvatio da u posljednje dvije mora napraviti nešto više. Tako je uspio početkom četvrte uzdrmati Alistaira, no on se na vrijeme pokrio i ponovno preuzeo kontrolu, da bi krajem runde pogodio još nekoliko snažnih udaraca nakon kojih se mogao napuniti samopouzdanjem, svjestan da može nešto napraviti u posljednjih pet minuta.

Obojica su u posljednju rundu ušli umorni, no i dalje je Overeem držao stvari pod kontrolom, unatoč tome što je primao više udaraca. Činilo se da će pametnim kretanjem privesti borbu kraju, ali onda se dogodio veliki preokret, nešto čime nas ovaj sport zna nagraditi. Ulaskom u posljednjih deset sekundi, Surinamac je krenuo u još jedan napad. Dok se Overeem kretao unazad, prošao je lijevi direkt, a onda je na njega povezan desni kroše koji možemo okarakterizirati pravom bombom kojom je Nizozemcu nanio jednu od najgorih posjekotina zabilježenih u UFC ringu.

Overeem istog trenutka završava na leđima, a Rozenstruik kreće slaviti pobjedu. Time je ostavio suca Miragliottu u zbunjujućoj situaciji, budući da se Overeem ustao na noge. No, nakon što je malaksalo i dezorijentirano krenuo hodati, Miragliotta je ipak došao do njega i prekinuo borbu. Nije to morao, mogao je pustiti da prođe vrijeme, a Rozenstruik bi onda na račun neiskustva ostao bez pobjede.

Ovako se to ipak nije dogodilo te je "Surinamska zvijer" upisala četvrtu UFC pobjedu i time pokucala na vrata teškaškog Top 5 poretka.