StoryEditor
Ostaloformula

Utrke neće biti otkazane ako vozač bude pozitivan na korornavirus: Izradili smo procedure koje će nam omogućiti da se sve regularno održi

Piše Hina
3. lipnja 2020. - 21:34

Izvršni direktor Formule 1 Chase Carey izjavio je da utrke neće biti otkazane ako vozač ili član momčadi budu pozitivni na korornavirus. 

- Izradili smo procedure koje će nam omogućiti da se utrka održi čak i ako vozač ili neki drugi član momčadi bude pozitivan na koronavirus. Ako vozač bude zaražen, momčadi imaju rezervne vozače. Neće biti otkazivanja utrke čak ni u slučaju da momčad nije u stanju sudjelovati - kazao je Chase Carey.

Formula 1 je u utorak objavila novi kalendar za ovogodišnju sezonu, a prvih osam utrka održat će se u Europi, a zasad je plan da to bude bez gledatelja. Prva utrka bit će 5. srpnja u austrijskom Spielbergu. Druga utrka će također biti u Austriji 12. srpnja, a nakon toga slijedi VN Mađarske 19. srpnja, pa utrke u britanskom Silverstoneu 2. i 9. kolovoza, zatim VN Španjolske u Barceloni 16. kolovoza, pa VN Belgije 30. kolovoza u Spa-Francorchampsu i na kraju VN Italije 6. rujna u Monzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 19:45