StoryEditor
Ostalokamen smutnje treće lige

U Ivanbegovini pada odluka o putniku u niži rang, velika bitka izvan terena - tko će biti glavni arbitar

Piše PSD.
6. lipnja 2015. - 15:35
Nogomet je opet zamijenio tmurnu Imotsku svakodnevicu. Glavna tema je današnja utakmica “života” za Kamen iz Ivanbegovine i dubrovački GOŠK. Naime, u Ivanbegovini će po svoj prilici odlučivati tko seli u četvrtu ligu. Kamenu je potrebna pobjeda, GOŠK-u neriješen rezultat. Ovdje je u prvom redu riječ o začuđujućim igrama koje su se u posljednjih 48 sati ispreplele oko te utakmice. A o čemu je stvar, lijepo nam je to obrazložio predsjednik Kamena Mirko Kujundžić.

- Po kvaliteti imamo mjesto u sredini Treće lige. Ipak sami smo krivi što smo došli u situaciju da se borimo za ostanak. Sami pali, sami se ubili, kako naš narod kaže. I sada umjesto da se usredotočimo na pobjedu, da u poštenom nadmetanju nastojimo svladati naše sportske prijatelje iz Dubrovnika, odjednom, poput groma iz vedra neba, doznajemo vijest iz Zagreba iz samog vrha HNS: Utakmicu će suditi Fran Jović, Abrimac i Modrić, svi iz Zagreba.

Čujem još da su on i još neki suci dignuti s godišnjih odmora i da moraju u subotu hitno u Ivanbegovinu. Lijepa je to briga HNS-a za jedan mali klub iz Dalmatinske zagore. I to u trenutku kada se igra odlučujuća utakmica. A mislim da do tada i nisu znali za Ivanbegovinu. Zovem gospodina Srebrića, on se čudi, Vrbanovića, i on se čudi, ne zna ništa. E, vidim da je neka igra u pitanju. Muti se nešto. I da ne duljim, put pod noge i u Zagreb, otvoreni razgovor, a na sva moja pitanja, zašto sudac Prve lige, zašto se ne vjeruje sucima iz naše regije odgovora nigdje.

- Rekao sam im da prave grešku, da ne dižu tenzije iz Zagreba, neka puste da igrači odigraju utakmicu na zelenom terenu, da mi ne znamo što je to zeleni stol i ispod njega. Sad čujem da su delegirani drugi suci, Kulušić iz Šibenika s pomoćnicima. No dok ti ljudi ne istrče zajedno s igračima, više ništa ne vjerujem. Samo se dižu nepotrebne tenzije na koje mi nismo naviknuli - kaže nam Mirko Kujundžić.

Nazvali smo odgovorne u HNS-u. Tamo tvrde da će suditi suci koje su oni delegirali jer Treća HNL je pod njihovom ingerencijom. Jedno je sigurno, a to je da će u Ivanbegovini danas biti jako vruće, kako zbog visokih temperatura, tako i zbog same utakmice. Najavljuje se pravi navijački pohod u Ivanbegovinu. Kažu u Ivanbegovini, nikada jedna nevolja ne dolazi sama, ali znamo se mi nositi sa svim nedaćama. Kud bolje najave za utakmicu!

braco ćosić
foto: branimir boban / cropix

Izdvojeno