StoryEditor
OstaloJudaška priča sa škoja

U Hvaru djeca i roditelji na tatamiju: uz 3. Otvoreno prvenstvo Hvara za djecu održat će se i 1. Prvenstvo za veterane

Piše Vedran Babić
18. listopada 2019. - 19:18

Ljubav otoka Hvara i juda traje već nekoliko godina, a na djelu ćemo je vidjeti sutra kada se održava treće Otvoreno prvenstvo Hvara za djecu. Ove je godine novost da će se prvi put organizirati i prvenstvo za veterane, govori nam Renato Šćulac, legenda splitskog AJK Student i pokretač cijele hvarske priče s judom.

- Očekujemo i do 150 djece, što je porast u odnosu na lani. Osim lokalnih klubova Jelsa i Hvar, prijavljeni su splitski klubovi Student, Marjan i Split, Jadran iz Kaštela, Konavle-Cavtat, Makarska 1968 te jedan klub iz Zagreba – priča nam Šćulac.

Djeca s natjecanjem u školskoj sportskoj dvorani u Hvaru počinju sutra u 11 sati, a veterani u 18. Kako je došlo do ideje pokretanja prvenstva za veterane, pitamo Šćulca?

- Neki su se roditelji htjeli uključiti u judo, pa smo rekli zašto ne napraviti natjecanje i za njih. Nadam se da će postati tradicija. Dio veterana stiže s Hvara, dio iz Splita, a čak su se najavili i neki Talijani. Bio bih prezadovoljan s 30 veterana.

Prvo izdanje Prvenstva ugostio je Hvar, drugo Jelsa, sada opet Hvar, pa će dogodine opet Jelsa. Takav je dogovor. Šćulac je ponosan što se škoj „zarazio“ judom.

- Prvo smo radili kao sekcije Studenta, a onda smo prije dvije godine prerasli u klubove. Danas imamo profesionalnog trenera i kombi koji nam olakšava prijevoz polaznika na termine u Jelsi i Hvaru. Cijelu priču digli smo na viši nivo.

Dakle, judo i Hvar. Između 150 i 200 sudionika raznih uzrasta, od djece do veterana. Isplati se bacit' oko.

#JUDO#HVAR

Izdvojeno

08. srpanj 2020 04:23