Ostalojadranski derbi

Tudor: Želimo pobijediti, to je lako reći. Ali, igramo dobro, a euforije među nama nema

Piše Slaven Alfirević
15. veljača 2019. - 09:00

Fran Tudor jedan je od dobitnika Hajdukova starta, dok ovo pišemo još nije zatvorena mogućnost da ode u Lech iz Poznana, do 28. veljače otvorena je solucija, a onda će 1. ožujka sjest s vodstvom “bijelih” da vidi produžuje li ugovor.

Dotle, uživajmo u trenutku kad je Tudor postao važna karika “bijelih”, učinio da se lakše prebrodi ozljeda kapetana Josipa Juranovića koji je “aut” još od početka priprema.

- U čemu je tajna moje dobre igre? Ja se trudim uvijek i dajem maksimalno sve pod sebe, tako da nije sad to neki preokret što sam kao radio maksimalno u Turskoj. I prije sam. Uvijek radim maksimalno. Nego se više stvari posložilo, ja bih rekao da je ključan rad trenera Oreščanina da krenemo naprijed, sustav, analiza, priča, širok je spektar gdje se ogleda boljitak. Cijela ekipa igra i diše bolje.

Da, svima su nam puna usta napretka, ali kako ćete sad na Rijeku protiv Rujevice?

- Želimo pobijediti, to je lako reći. Ali, igramo dobro, a euforije među nama nema. Blagoslov je da imamo širinu kadra, pa je svejedno je li na desnom beku Jura ili sam ja ili u sredini igra li Hamza ili pak Palaversa.

Evo četiri godine da ste u proljetna doba debitirali protiv Rijeke, doduše u Poljudu?

- Proletjelo mi je kao u trenutku, kao da je bilo jučer, a bilo je događaja. Kad je bio trener Kopić ja sam se ozlijedio, a uzletio je Juranović, sad se Jura ozlijedio, a ja sam se ustalio... To je tako. Kad je Liga 10 onda godišnje igraš četiri puta protiv svake ekipe, ali nije važno što je dosad bilo s Rijekom, nego gledamo dalje, utakmicu po utakmicu. Sad igramo dobro, rezultat nas prati. Metoda Oreščanina mi paše i svatko od nas izgleda bolje. Rast ćemo i dalje.

‘Želim redovito igrati, bilo gdje...’

Što će biti do 28. veljače, odlazite u Lech ili odlazite?

- Budemo vidjeli. Nemam danas odgovor. Što god da bude nije smak svijeta.

Ako ste tu i Hajduk bi trebao u Europu, ako je četvrti, tko će onda biti peti i šesti, koga ćete preskočiti?

- Hmmm, a zašto ne bismo mogli bit drugi!?

Super odgovor, da, zašto ne?

- Treba vjerovati i razlike se smanjuju. Od Lokomotive je u trenutku bila trinaest bodova, a sad je pet, zar ne?

Mirni ste, nema nervoze otprije kad niste igrali?

- Miran sam. Čim ovako igramo, nema nervoze. Igramo moćno!

Je li vam na desnom beku prirodno stanište?

- Polivalentan sam igrač, a draže mi je igrat krilo!

Čestitamo na iskrenosti, tko će vam sad bit protivnik?

- Ne znaju ni oni u Rijeci. Imaju dosta ozljeda. Devedeset minuta bit će pokazatelj tko je bio bolji na terenu, a nije to Rijeka kao što je bila pod Kekom. Mislim da možemo izvuć tri boda i pobjedu!

Gdje se, primjerice, vidite za dvije godine?

- U prvih jedanaest. Negdje... Bilo gdje. Samo da redovito igram – kaže Tudor i jasno je koliko mu je klupe bilo već navrh glave. 

#HAJDUK#FRAN TUDOR#JADRANSKI DERBI