StoryEditor
Ostalofutsal prvenstvo

Ta divna omiška noć: odlični Olmissum pregazio Square, s tri pobjede probili su se na visoko drugo mjesto ljestvice

Piše Vedran Babić
5. studenog 2019. - 16:32

Furioznim drugim poluvremenom omiški su malonogometaši pregazili Square i došli do povijesne, prve domaće pobjede u prvoligaškom društvu. Vjerovali su u trijumf, ali baš ovako uvjerljiv...

Bila je to prekrasna noć za Olmissum koji je pokazao da visoke ambicije koje je uoči ove sezone postavio nisu bile bezazlene. Shodno tome, uprava i mlad, perspektivan trener Duje Maretić sastavili su više nego respektabilan kadar, sposoban ostvariti te ambicije. I evo, krenuli su Omišani sjajno. S tri pobjede u prva četiri kola probili su se na visoko drugo mjesto ljestvice, odmah iza dvostrukog prvaka i najvećeg favorita Novog Vremena Apfel. Sve osim domaćeg susreta s Universitasom (0:1) odradili su savršeno i hrvatski je futsal definitivno dobio novu jaku kariku.

Guštaju Maretić i društvo u pogledu na tablicu, ali vjeruju da mogu pomrsiti planove i Makaranima. A guštala je i lijepo ispunjena dvorana Ribnjak u utakmici protiv Squarea. Bilo je to možda i najboljih 40 minuta Olmissuma u njegovoj povijesti. U prvom poluvremenu dominacija domaćih nije došla na naplatu, ali u nastavku zato jest. Svaka čast treneru Maretiću i njegovim igračima na čelu sa strijelcima Valerijem Jurićem, Nikolom Pavićem, Mijom Mišerdom i Matejem Horvatom.

Eto, nešto više od četiri godine nakon osnutka Olmissum je ispisao još jednu lijepu stranicu svoje povijesti. Stalno ide prema gore, napreduje. Iz Županijske lige u Drugu, pa u Prvu, pa dvije pobjede u gostima, pa prva domaća pobjeda. I sada drugo mjesto na tablici. Kvalitetu i uspjeh projekta prepoznaje i publika koja u sve većem broju stiže na njihove utakmice, što je također jako važno u cijeloj priči Olmissuma. Jer nije to to bez podrške s tribina. Nema gušta.

Što se Dubrovčana tiče, oni se mogu tješiti činjenicom što su u Omišu igrali bez Đuraša, Hrkaća, Micevskog, Reze, Daničića i Šulića, no i u takvom, krnjem sastavu morali su pružiti bolju partiju. Ovih 0:5 nije dostojno momčadi koja bi trebala pretendirati na prvo mjesto.

Sve na jednom mjestu

Olmissum - Square 5:0 (0:0)

Omiš - SD Ribnjak. Gledatelja: 450. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Saša Tomić (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Mišerda (22.), 2:0 Jurić (26.), 3:0 Pavić (35.), 4:0 Jurić (35.), 5:0 Horvat (36.).

Olmissum: Luketin, Kustura, Badrov, Mišerda, Pavić, Jurlina, Horvat, Juretić, Perišić, J. Kolobarić, Jurić, M. Kolobarić, Sekulić, Bilandžić.

Square: Primić, Džanković, Cvjetković, Kuraja, Keko, Konsuo, Nebergoj, Gašpar, Pele, Turuk.

Novo vrijeme Apfel - Universitas 5:2 (3:0)

Makarska - Dvorana na GSC. Gledatelja 650. Suci: Josip Dujmić (Jurdani) i Sendi Soldatić (Potpićan)

Strijelci: 1:0 Osredkar (8.), 2:0 Kazazić (12.), 3:0 Osredkar (14.), 4:0 Lucas (25.), 5:0 Kazazić (29.), 5:1 Kovačić (32.), 5:2 Taći (32.). N

Novo Vrijeme Apfel: Herceg, Da Silva Anderson, Lucas, Osredkar, Bajrušović, Pašalić, Sokol, Kazazić, Buljan, Musinov, Andrijašević, Fideršek, Horvath, Babić.

Universitas: Stojkić, Trivković, Crnjac, Rađa, Juretić, Mijić, Gotovac, Kovačić, Taći, A. Peša, Grubelić, D. Peša, Moro.

Split - Uspinjača Gimka 2:2 (2:1)

Split - Mala dvorana SC Gripe. Gledatelja 300. Suci: Zdravko Kuran (Metković) i Branko Vrnoga (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Jezin (9.), 2:0 Sučić (10.), 2:1 Mataja (20.), 2:2 Čirjak (36.).

Split: Čizmić, Zečić, Pavlović, Vladović, Sučić, Caputo, Hrstić, Jezin, Ćorluka, Kirevski, Marić, Tešija, Radić.

Uspinjača Gimka: Vuković, Piplica, Gudasić, Uremović, Toth, Pandurević, Mataja, Obšivač, Rumbak, Postružin, Čirjak, Koturović, Nimac

Alumnus - Vrgorac 8:5 (3:2)

Sesvete - SD Jelkovec. Gledatelja 100. Suci: Dino Kramar (Varaždin) i Mario Vecko (Koprivnica).

Strijelci: 0:1 Martinac (3.), 1:1 Pezelj (5.), 2:1 Markić (13.), 2:2 Martinac (15.), 3:2 I. Matan (20.), 4:2 Pezelj (23.), 4:3 Babić (27.), 5:3 Perković (28.), 6:3 L. Suton (30., ag), 7:3 Markić (31.), 7:4 Kraljević (38.), 7:5 Martinac (39.), 8:5 Pezelj (40.).

Alumnus: Modrušan, Vešligaj, I. Matan, Perković, Davidović, A. Matan, Markić, Ukalović, Pezelj, Ledinščak, Vurnek.

Vrgorac: Odža, Kraljević, Kozarić, Babić, L. Suton, Sesar, Jurjević, Martinac, Zurić, Vučić.

Futsal Dinamo - Crnica 4:0 (1:0)

Zagreb - SD Trešnjevka. Gledatelja 1100. Suci: Grgurević i Katinić (obojica iz Slavonskog Broda).

Strijelci: 1:0 ag. Škugor (1.), 2:0 Šulentić (38.), 3:0 Čekol (39. p.), 4:0 Čekol (40.).

Futsal Dinamo: Herceg, Šulentić, Kanjuh, Čekol, Prgomet, Hecigonja, Maloševac, Đulvat, Grbič, Mužar, Gagulić, Dekanić, Grubeša, Mudronja.

Crnica: Savolainen, Radaj, Marčić, Vukičević, Škugor, Subotić, Protega, Pavičić, Stojković, Vuković , Šamija, Žilić, Perić.

#FUTSAL#PRVENSTVO

Izdvojeno

09. srpanj 2020 19:39