StoryEditor
Ostalozabili više od petine golova

Svjetski raritet: u poljudskom bazenu, u istoj večeri, na dvije utakmice nastupilo sedmero braće i sestara

Piše P.S., R.R.
10. svibnja 2019. - 18:58
mladost_jug14-130419

Priča o vaterpolskoj obitelji Butić odavno je poznata, još kada su oni najstariji odigrali prve seniorske minute. Predstavljeni su još prije četiri-pet godina kada su svi već trenirali vaterpolo. Dakle redom, Krešimir, Ivana, Zvonimir, Domina, Magdalena, Domagoj i Jelena su odradili u istoj večeri, na istom bazenu svoje prvenstvene utakmice, one doigravanja.

U splitskom gradskom derbiju nastupila su tri brata Butić, Zvone za Jadrana, Krešimir i Domagoj za Mornar Brodospas. Zvone je zabio tri zgoditka za "jadranaše", Krešimir je postigao jedan zgoditak za "mornarevce", dok se Domagoj nije upisao među strijelce.

A odmah potom, s kapicama POŠK-a, igrale su u istom bazenu njihove četiri sestre Domina, Ivana, Jelena i Magdalena. Domina je zabila sedam zgoditaka, sama više nego cijela suparnička ekipa, Ivana je dodala dva, Jelena jedan, dok se Magdalena nije upisala u strijelce.

Butić su tako izrešetali suparničke mreže 14 golova od 50 (26 u muškoj i 24 u ženskoj utakmici) koliko ih postiglo, dakle malo više petine od ukupnog broja.

Svjetski raritet. Nitko nema što splitski sport ima.

#VATERPOLO#OBITELJ BUTIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 17:17