Ostalojunak proslavio naslov

Svi su htjeli sliku s prvacima, fešta u Sinju je trajala do dugo u noć

Piše Mišo Gulić
jun00.JPG

S medaljama oko vrata i peharom u ruci nogometaši Junaka su pred više od tisuću ljudi na tribinama Gradskog stadiona proslavili naslov prvaka. Odigrali su "sinjski plavi" sezonu iz snova te u foto finišu došli do trofeja kojeg su čekali duge i preduge 23 godine...

Tijekom tjedna igrači su odlučili počastiti sve navijače i one koji se to tek spremaju postati, odrekli su se svojih premija za naslov i time pokrenuli lavinu. Pozivi na sve strane, donacije su stizale iz sata u sat, da bi se sve skupa zaustavilo na oko 50 tisuća kuna. A onda je sinulo - peče se vol i bit će fešta za sva vrimena.

Sam početak onog službenog dijela bio je obilježen je "defileom" prvaka, prvo državnih prvakinja sinjskih mažoretkinja, pa onda rukometašica Sinja koje su osvojile 2. HRL i ostvarile plasman u Prvu ligu i na kraju ragbijaša Sinja koji su u Sinj donijeli Hrvatski kup, prvi nacionalni trofej ikada u ovim krajevima.

Finale je ipak ostavljeno za zvijezde dana, nogometaše Junaka, koji su u društvu starije šampionske generacije iz 1996 istrčali na teren u kroz špalir, kako to i dolikuje kada se pozdravljaju prvaci. Poveo je momčad kapetan Teo Vardić, a priči je "točku" stavio trener Stipe Grčić.

Valja zabilježiti i kako je početni udarac izveo Goran Romac, legendarni domar u klubu i čovjek koji je bez ikakvog preuveličavanja cijeli svoj život dao Junaku. Ova crtica o njemu mogla je biti ispričana i kroz puno više, jer i on je važan dio Junaka kojeg treba spomenuti.

Utakmica kontra čuvene generacije iz 1996. odigrana u nešto skraćenom obimu nego se najavljivalo, jer ipak godine čine svoje. Našlo se tu velikih imena, pravih legendi kluba. Medalje i pehar uručeni su nakon odigravanja utakmice i to od strane predsjednika NSŽSD-a Marka Ercega, kapetan Vardić je za pobočnike odabrao Marunicu i starijeg Baraća, vinuo se "trofej s ušima" visoko iznad glava, a ona je počelo - Je-ža će gu-ta-ti, ko Junaka dirne ko Junaka dirne!

Pjesma se potom preselila na parking Gradskog stadiona, gdje je okupljena masa već uživala u delicijama, od pršuta i sira, pića svih vrsta do već opjevanog vola. A njega je, valja i to spomenuti, u slast pretvorio Ivica Masnić iz Glavica, otac sjajne sinjske rukometašice Silvije.

Naslov prvaka tako se u sjajnoj atmosferi proslavio do dugo u noć, igrači su bili pod pravom opsadom, svi su htjeli sliku s prvacima i trofejem u ruci omotanim u šal Junaka. Fešta za anale, kao šlag na tortu najveće sportske godine u povijesti viteškog Sinja.

#JUNAK SINJ