StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Svi putevi vode u Njemačku: Dubrovčani i Splićani već su ove sezone pobjeđivali njemački dvojac

Piše Tonći Vlašić, Pero Smolčić
19. prosinca 2018. - 17:16
jug_jadran8-091118

Grad Hannover je domaćin ovogodišnjeg Final 8, završnog turnira, a jugaši su nakon četiri kola vodeći sastav skupine ‘B’, jedini sa stopostotnim učinkom.

WASPO Hannover, domaćin Jugašima u 5. kolu, jedini je siguran sudionik završnog turnira, ali njegovi rezultati se uzimaju u obzir. Moglo bi se sad raspravljat je li dobro da domaćin ima osiguran nastup na završnom turniru, a utječe na poredak.

WASPO je već ‘zakačio’ dvojicu. Otkinuo je dva boda Mladosti na Savi, te kod kuće branitelju naslova, Olympiakosu. Neokrznuti u ogledu s domaćinom Final foura prošli su za sada BPM Sport Managment i Jadran, a sad Dubrovčani žele biti u tom društvu i ako u tome uspiju 2018. u skupini ‘B’ europske Lige prvaka bit će za čistu peticu! Domaćin ne može računati na centra Winkelhorsta, koji je isključen u Splitu (brutalni prekršaj).

- Sigurno će mijenjati nešto u svojoj igri. Možda bude puno više uplivavanja na poziciju dva metra – mišljenja je Jugova petica, Maro Joković.

Utakmica WASPO Hannover – Jug CO počinje u 19 sati.

Vaterpolisti splitskog Jadrana u velikom su zamahu. Iza sebe imaju čak sedam uzastopnih pobjeda, a jedna od tih sedam je i trijumf protiv WASPO Hannovera u Splitu u Ligi prvaka. Nakon toga odradili su uspješno i kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske u Splitu te su pobijedili Mornara i na tom kvalifikacijskom turniru, a potom i u Regionalnoj ligi. Nakon četiri kola u Ligi prvaka Jadran je s tri boda na šestome mjestu, a iza njih su i WASPO Hannover kojega su pobijedili u Splitu, ali i današnji im suparnik, također njemački Spandau 04.

Može li Jadran opet slaviti protiv Nijemaca, u utakmici večeras s početkom u 19 sati u Berlinu? Velika stvar svakako je povratak reprezentativca Ivana Krapića kojeg je ozljeda vezala na tribina sve do prije desetak dana kada se vratio u “roster” momčadi Ivana Asića. Riječki centar daje Jadranu novu dimenziju u igri.

- Sretan sam što sam se vratio, nije bilo lako pratiti sve ove utakmice s tribina – kazao nam je Krapić

A što očekuje protiv Spandaua?

- Vrlo su dobra momčad, pogotovo na svome bazenu što su i potvrdili u zadnjem kolu remiziravši protiv Szolnokija. Imaju nekoliko dobrih igrača među kojima su Mateo Ćuk i Nikola Dedović koje poznajem dobro i s kojima sam igrao. Jadran je ove godine pokazao snagu u puno utakmica i vrjeujem da možemo nešto napraviti i u Njemačkoj – kazao je Krapić.

#VATERPOLO#JADRAN#JUG CO#LIGA PRVAKA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 17:08