StoryEditor
Ostalopeta godina

Sutra plivačka utrka od punte Čiova do Instituta: humanitarna manifestacija ‘Na drugu obalu – s osmjehom na licu‘

12. rujna 2020. - 11:30
Joško Ponoš/Cropix

Petu godinu u nizu plivat će se od Čiova do Marjana. Za viši cilj. Riječ je o humanitarnoj plivačkoj manifestaciji „Na drugu obalu – s osmijehom na licu” koju organizira Udruga za podršku u razvijanju komunikacijskih sposobnosti „Dlan o dlan”.

Pliva se sutra u jutarnjim satima od punte Čiova do Instituta za oceanografiju i ribarstvo na Marjanu, dionica je to koja je duga 2,2 kilometra. Okupljanje je na Institutu u 7.30 sati, a u 8.30 svi će plivači brodicama biti prebačeni na Čiovo, uz obvezno nošenje zaštitnih maski. Start s Čiova predviđen je za 9 sati. Organizatori su po običaju osigurali pratnju liječnika i ronioca, kao i nekoliko brodica koje će pratiti sudionike i pružati im podršku.

Pandemija koronavirusa, dakle, nije spriječila održavanje ove hvale vrijedne manifestacije, ali ju jest ograničila na 50 sudionika. Kvota se ekspresno popunila i to ne samo profesionalnim plivačima, nego i amaterima i svima koji vole daljinsko plivanje. Nema startnina ni nagrada, niti je važno tko će u cilj stići prvi, a tko zadnji. Bitno je nešto drugo, što organizatori posebno ističu. Bino je podizanje svijesti javnosti o teškoćama s kojima se susreću djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji, bitno je pomicati granice, pokazati da nitko nije sam i pokazati svijetu da svi zajedno mogu dohvatiti drugu obalu. Doslovno i u prenesenom značenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 01:01