StoryEditor
OstaloNAKON SVJETSKOG REKORDA PELLEGRINIJEVE NA 400 M SLOBODNO IGRE SU DOSPJELE NA NASLOVNICE TALIJANSKIH NOVINA, A NAŠE PLIVAČE BRINU ‘BRZA’ ODIJELA...

Super Sanja uzela medalju u plivačkom odijelu koje je usporava za pola sekunde

Piše PSD.
28. lipnja 2009. - 23:36

Federici Pellegrini jedno veliko hvala. Zahvaljujući njenom obaranju svjetskoga rekorda na 400 metara slobodnim stilom, Mediteranske igre su izišle iz zapećka te došle na sve naslovnice talijanskih dnevnih listova. Ipak, Talijani ne pišu o onome o čemu svi uokolo bazena Le Naidi pričaju, ‘sliku’ su nam ponudili, ali nam je ‘ton’ stišan.

- Ovo je stvarno užas, uvjeti za natjecanje su sasvim neregularni. Bazen ima samo osam pruga, pri čemu su prva i posljednja odmah do ruba što plivače stavlja u neravnopravan položaj zbog valova što se odbijaju od zida. Stvarno mi nije jasno kako su organizatori dozvolili da se natjecanje, koje je najjače na Mediteranskim igrama jer su Talijani, Francuzi i Španjolci došli u svojim elitnim sastavima, svede na razinu jedne lokalne priredbe - nije krio razočaranje hrvatski trener Pero Kuterovac, a jednak komentar ponudio nam je i trener Sanje Jovanović, Dimitar Bobev.

- Nema ovo veze s ozbiljnim plivanjem, plivači se trude, treniraju, a onda dođu na natjecanje i dočeka ih ovo, smiješno... - kratak i jasan je bio Bugarin na radu u Hrvatskoj.

No, Sanja, s broncom oko vrata, ostala je vjerna sebi. I ovaj je put bila drugačija od drugih.

- Bazen? Sjajan! Ne, ne zezam se, stvarno mi se sviđa plivalište - ispalila je Dubrovkinja kojoj je veći problem predstavljala mučnina za koju nikako nije mogla pronaći uzrok.

 - Sve mi kuha u želucu. Vjerojatno je to što pijem puno hladne vode, a možda ne bih smjela jesti sladoled i piti vodu, a i ona tjestenina za ručak je bila još vruća dok sam je jela...

Sigurno je tek jedno, od plivačkog odijela Sanji nije bila muka. Ono joj savršeno pristaje. Premda bi je treneri voljeli vidjeti odjevenu u nešto drugo. Samo da nije Arena, s kojom Hrvatski plivački savez ima potpisan ugovor na četiri godine. Razlog? Sitnica od pola sekunde na 50 metara.

- Nemojte se čuditi, tako je, u novim odijelima dobije se oko pola sekunde na 50 metara, a ta prednost je u vrhunskoj konkurenciji skoro pa nenadoknadiva. Iz Arene nam je rečeno kako će i oni do Svjetskoga prvenstva u Rimu (koje počinje za manje od mjesec dana, op.a.) na tržište izbaciti novi model ‘brzoga’ odijela, a ako se to ne dogodi teško ćemo doći blizu plivačkim velesilama koje su rezultatski i organizacijski ionako daleko ispred nas - bez dlake na jeziku nam je kazao Pero Kuterovac.

No, i ovaj put mu je Sanja ‘proturiječila’:

- Što se tiče tih odijela ja stvarno ne znam koliko ona utječu na rezultat, niti me to zanima, meni je važnije da budu prave veličine te da mi ne propuštaju vodu kao što se znalo događati. Ovaj što ga sada nosim mi je odličan, a kad je nešto odlično zašto tražiti promjenu?

vinko vuković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 11:33