StoryEditor
Ostalopozamašna svota

Stipe Miočić nikada nije zaradio ovoliko od borbe: UFC službeno objavio o kojem iznosu je riječ

Piše Fight Site/Mario Katušić
19. kolovoza 2019. - 22:17

Tri milijuna i 155 tisuća dolara potrošio je UFC na honorare 24 sudionika i sudionice UFC 241 priredbe. Najveći dio tog iznosa, gotovo četvrtina, pripala je Stipi Miočiću.

Stipe je ponovno prvak! Miočić nakon čudesnog povratka u četvrtoj rundi sredio legendarnog Daniela Cormiera; 'Umoran sam, samo želim ići kući!'

'Klanjam mu se, najbolji je teškaš svih vremena': pročitajte reakcije zvijezda slobodne borbe i drugih sportaša nakon Miočićeve pobjede protiv Cormiera

Prije svega vrijedi napomenuti kako javno objavljeni honorari ne uključuju postotak zarade od prodanih prijenosa, koji se sigurno nalazi u ugovoru Miočića, Cormiera i Natea Diaza, a možda i još kojeg borca s programa u Anaheimu, piše Fight Site.

Ovdje je riječ o osnovnim honorarima koje su američke sportske organizacije dužne objaviti nakon svake priredbe. Između ostalog, financijska vrijednost svakog ugovora u američkom profesionalnom sportu u većini saveznih država mora biti javno dostupna.

Što se tiče spomenute prodaje prijenosa, ona je poslovna tajna i kao takva je zakonski zaštićena.

No, i bez tog postotka koji će ovisiti o broju prodanih prijenosa, situacija kod Stipe Miočića je više nego zadovoljavajuća. Njegov honorar iznosi 750.000 dolara, kojem možemo odmah pridodati bonus od 50.000 dolara za izvedbu večeri, što je sada najveća Stipina zarada od honorara i bonusa u jednom meču u cijeloj njegovoj karijeri.

Stipe svakako ima jedan od najjačih ugovora u UFC-u i daleko je ono vrijeme kad je sam za sebe govorio kako je potplaćen. UFC-ov prvak teške kategorije zarađuje šampionski kao što zaslužuje.

Honorar Daniela Cormiera iznosi pola milijuna dolara, što za poraženog borca uopće nije loše, dok je Nate Diaz uzeo dvostruko manje od njega, što je i dalje treći najveći honorar među svim borcima i borkinjama.

Šest znamenki još su spremili Anthony Pettis, Paulo Costa, Yoel Romero i Derek Brunson, ali i najveći potencijal bantam kategorije Cory Sanghagen, koji si je već osigurao jako dobar ugovor, a najbolji rezultati su tek ispred njega.

Bilo je tu i nekoliko manjih isplata, no i takve su još uvijek veće od gotovo svih honorara u nekim drugim promocija. Uostalom, svatko ima priliku da rezultatima ili nekim drugim načinom porasta popularnosti osigura sebi bolju svotu u budućnosti.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 17:37