StoryEditor
OstaloKAKVA BORBA!

Stipe je ponovno prvak! Miočić nakon čudesnog povratka u četvrtoj rundi sredio legendarnog Daniela Cormiera; 'Umoran sam, samo želim ići kući!'

Piše SN, Hina
18. kolovoza 2019. - 10:37

Američki borac hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe Miočić pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu. 

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je MIočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Nakon borbe Stipe je priznao kako ga je ova borba iscrpila.

- Umoran sam, samo želim ići kući - nasmijao je Miočić publiku u Anaheimu, pa nastavio:

- DC je jedan čvrst lik, to se mora priznati. U trećoj sam rundi primjetio neke slabosti, a u četvrtoj sam ga pogodio desnicom, srećom, jer, stvarno je čvrst. Udarac u tijlo koji sam plasirao ga je jako zabolio, ruke su mu počele padati i odlučio sam završiti priču. Trener mi je sugerirao da vie koristim desnu ruku. Nastavio sam raditi kako smo se dogovorili dok se nije otvorilo.

S druge strane Cormier još uvijek ne zna hoće li nakon ovakvog poraza nastaviti s karijerom.

- Ne znam, moram dobro razmisliti. Čestitam Stipi na pobjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 13:44