StoryEditor
Ostalooduševljenje

Sreća i ‘penjanje po plafonu‘ u Dubravi: Srbićeva obitelj i prijatelji odgledali finale, burno je proslavljena još jedna kvartovska medalja

Piše Predrag Žukina/JL
4. kolovoza 2021. - 14:32

Erupcija oduševljenja i emocija, nemjerljiva ekstaza i euforija nastali su u kafiću Happy Place u Makarskoj ulici, u zagrebačkoj Dubravi, kad je Tin Srbić jučer, nešto iza podneva, izveo vježbu kojom je osvojio srebro! 

Deranje iz petnih žila, nazdravljanje, ruke u zraku, “penjanje po plafonu”: “Bravo Tin, bravo majstore”, orilo se iz svih glasova iz petnih žila. Dogodilo se to na “čoporativnom” gledanju Tinova finala u njegovom kvartu, Dubravi. Kao i i uvjek u takvim prilikama, njegovi najbliži prijatelji iz mlađih dana okupili su se i zajednički pogledali njegov nastup. Finale i olimpijska vježba na preči nisu mogli biti iznimka. Naš je gimnastičar odlaskom na Igre ostvario dječačke snove, a na daljinu su ga podržali njegove cure i dečki iz Dubrave koji su se okupili u Happy Placeu. Bilo je to “sretno mjesto”, bez obzira na to što su se svi nadali zlatu. Srebro je izazvalo jednako oduševljenje, nitko nije tugovao.

image
Damir Krajač/Cropix

Kakva je to - i dan-danas - nerazdvojna škvadra?! Najljepši primjer sačuvanog prijateljstva iz najranijeg dječačkog doba. Premda su im se životni putevi razdvojili, te je Tin otišao putem gimnastičkog prvaka i globalne sportske zvijezde, svjetska ga slava nije promijenila. Ostao je vjeran “ekipi” iz školskih klupa, prisan je s prijateljima iz kvarta i partnerima iz uličnih dječjih igara. Ostali su vjerni i oni njemu,  “do neba”, do besmrtnosti koju je u Tokiju dosegao.

Ulogu “glasnogovornika” razdragane ekipe iz Dubrave preuzeo je Tinov prijatelj Petar Fileš, bili su tu svi članovi njegove obitelji, majka Mirna i otac Denis, sestra Martina, djevojka Kira Hajčić...

Petar je iznio detalje:

- Bolovanje, bolovanje, godišnji, bolovanje, - ni ja neću raditi popodne ako uzme medalju - pratio je prstom okupljene i pojašnjavao što su pojedini napravili kako bi na TV ekranu u realnom vremenu u odabranom društvu pratili Tinov nastup. 

- Ima nas svakakvih ovdje u ovom kafiću, našem okupljalištu, od olimpijskog prvaka do “bauštelca”. Tin na to nikad nije gledao, uvijek je bio pozitivan, poseban. Naravno da ćemo slaviti i ako bude i osmi; kao da je mala stvar biti u olimpijskom finalu?!

Sa svojim Tinom svi su postali stručnjaci u gimnastici, “Uchimura i Zonderland i nisu u finalu”, komentirale su se izvedbe i ocjene protivnika, pomalo zlurado veselje pojavljivalo se kad bi protivnici kiksali. Sve do Tinova odličnog nastupa, koji je izazvao oduševljenje.

image
Damir Krajač/Cropix

Nije, naravno, Tin danas “inventar” u Happy Placeu, sportske i druge obaveze to mu ne dopuštaju, no ekipa je objasnila de mu je dolazak na kavu ili večernje piće dnevna doza antistresa.

- To mu je rutina, trenira, radi, pojede nešto, dođe ovamo. Gledamo sport, posebno utakmice, reprezentaciju, Dinamo. Igramo belu, družimo se, on ode doma. Naravno da ne spava u kafiću, ali redovito je ovdje...

Primjetno nervozni, valjda nervozniji i od Tina prije no što je kročio pred spravu, bili su svi u kafiću. Onda je uslijedilo neviđeno olakšanje kad je Tin odlično izveo vježbu i osigurao odličje. Da, burno je u Dubravi proslavljena još jedna kvartovska olimpijska medalja, slavit će se još dugo. Ekipa je najavila da će Tina dočekati na aerodromu.

- Svi će doći, svi znaju, napravili smo grupu na Fejsu. Nakon aerodroma dočekat ćemo ga s bakljadom tu dolje u kvartu na Grižanskoj, bit će malo muzike, imat ćemo slavljeničku tortu. Sumnjamo da će se i on s nama “zapiti” jer će imati neki “protokol” u Sokolu. Mi ćemo sve nadoknaditi...

Jedna stara kaže: “prva ljubav zaborava nema” i zaista je u životu tako. Tin je u duši ostao normalan dečko, dečko iz kvarta, a kvart će zauvijek ostati s njim. Bravo za Tina, bravo za njegovu Dubravu...

item - id = 1117739
related id = 0 -> 1148186
related id = 1 -> 1137141
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 22:24