StoryEditor
Ostalo‘Crvene’ preko Istoka

Splitovke idu u Ukrajinu, na velika vrata ulaze u nogometnu Ligu prvakinja

22. lipnja 2019. - 12:00
osijek_split16-090619

Splićanke, splitovke idu u Ukrajinu, na velika vrata ulaze u nogometnu Ligu prvakinja. Jučer su u Nyonu, u prostorima UEFA, ždrijebom određene kvalifikacijske skupine i ŽNK Split našao se u biranom društvu: kuglice su htjele da budu u skupini s Harkivom iz Ukrajine, pa Minskom iz Bjelorusije, te Bettembourgom iz Luksemburga.

Igra se u ukrajinskom Harkivu, one su domaćice skupine, igra se od 7. do 13. kolovoza, sedmog, desetog i trinaestog. Prvo s Harkivom, onda Minskom i naposljetku Bettembourgom.

Na licu mjesta u Nyonu bio je sportski direktor splitovki Alen Moharić, pun je dojmova:

- Napokon smo u ovom ždrijebu akteri, dočekani smo, kao Split, pljeskom od naših kolega i kolegica, to je naš takozvani balkanski stol kako ja kažem, koji nam je aplaudirao, prvakinje Slovenije, Crne Gore, Subotičanke prvakinje Srbije... Izvukli smo zanimljivu skupinu, nije ni laka, ni teška, u ženskom nogometu smanjuju se razlike. Po meni su favoritkinje u Minsku, oni dovedu pojačanja, uvijek nekoliko tamnoputih igračica, iznenade. Luksemburžanke su autsajderice, tako mislim. Treba se pripremit, tražit svoju šansu. Samo prve idu dalje, treba probat – u Moharića je poleta, energije i optimizma napretek.

- Liga prvakinja želi imati što veću ekspanziju, pod pritiskom je UEFA da ubaci unutra što više ekipa iz jačih zemalja, zato mi igramo kvalifikacije. Putovat ćemo 5. kolovoza, dva dana prije, da se aklimatiziramo, u Harkivu je, nadomak Rusije, isto vruće, neka čudna klima, pričaju mi. Ali, nećemo puno najavljivati. Obožavamo da smo u zatišju. Na pripreme ćemo u Prelog, u hotel Panorama od 23. srpnja do 4. kolovoza i onda direktno za Ukrajinu – kaže Moharić.

U Splitu je pred ekranom izravnog prijenosa na UEFA “streamu” ždrijeb dočekala predsjednica Splita Vinka Fabijanac:

- Idemo srcem, pa šta Bog da. Nadam se da ćemo se i pojačati, ali ima vremena, to će vam bolje Alen znat, ali nije još vrijeme o tome. Počinjemo 7. srpnja. Bit će pojačanja. Ovo je velik dan u povijesti našeg kluba – uzbuđena je gospođa Vinka.

Božidar Miletić, trener prvakinja, osvajačica duple krune pratio je ždrijeb u svome Ražancu, nedaleko Zadra. Vrlo je staložen:

- Naišli smo na dvije izuzetno ozbiljne ekipe, Harkiv ima nekolicinu reprezentativki, a Minsk su posebno jake. Probat ćemo sve da iznenadimo. Dobro se pripremit, to sigurno. Izbjegli smo barem “skupinu smrti”, gdje su Spartak Subotica i Ferencvaros – smatra Miletić.  ∙   

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 19:44