Ostalokvalifikacije lige prvakinja

Splićanke spremne za povijesni trijumf: iako su ispale iz kombinacija za prolaz, imperativ je pobjeda

Piše Vedran Babić
13. kolovoz 2019. - 13:57

Slobodan dan na turniru kvalifikacija Lige prvakinja u ukrajinskom Harkivu nogometašice Splita iskoristile su za posjet Parku Maksima Gorkog, slavnog ruskog književnika.

Nakon opuštanja u dobrom društvu, vratile su se pripremama i mobilizaciji uoči posljednje utakmice skupine danas u 16 sati protiv Bettembourga.

Prvakinje Hrvatske ispale su iz kombinacija za prvo mjesto, jedino koje vodi u glavnu fazu natjecanja – za ono će se međusobno boriti domaćin Žitlobud-1 i Minsk – no protiv Luksemburžanki itekako imaju zašto igrati. Za povijesnu, prvu pobjedu u Europi.

Bettembourg je na papiru daleko najslabija ekipa skupine, što se zorno vidjelo protiv Minska (0:12) i Žitlobuda-1 (0:6). Split je, pak, u oba susreta pokazao da nije slučajno u Ligi prvaka. Ni u jednom se nije osramotio, dapače. U porazima od Harkiva 3:2 i Minska 2:1 zaslužio je respekt i sada ga gledaju drugačijim očima. Šteta, da je ždrijeb bio malo naklonjeniji, Split bi sigurno imao veće šanse za prolaz. Kako je rekao trener Božidar Miletić, dvije od pet najjačih ekipa u svim skupinama završile su baš u ovoj sa Splitom.

Ali nema veze. Na cijelo ovo iskustvo u Harkivu Split treba gledati isključivo pozitivno, kao poticaj za nastavak rada koji ga je i doveo do Lige prvaka. No, valjalo bi se doma vratiti s pobjedom. Slabašni Bettembourg idealna je prilika za povijesni trijumf Splićanki.

#ŽNK SPLIT