StoryEditor
Ostaloragbi

Splićanke na Starom placu potvrdile dominaciju i osvojile Kup Hrvatske

Piše PSD
27. studenog 2017. - 11:58
rag00

Na Starom placu u Splitu održan je drugi završni turnir Kupa Hrvatske u ragbiju za seniorke. Na turniru su sudjelovale djevojke ŽARK Mladosti, RK Nada i ŽRK Zagreba.

Lijep, sunčan dan omogućio je djevojkama da svu vještinu i ljepotu ove dinamične igre. Uvijek prisutno pozitivno sportsko rivalstvo sjevera i juga Hrvatske, posebno  izraženo u utakmicama Nade i Mladosti, doprinijelo je vrlo uzbudljivim i izuzetno dramatičnim susretima. 

Svaki potez i akcije igračica na terenu odavali su puninu emocija i silnu želju da se nadmaši veliki rival. Gledatelji na tribinama zaista su mogli uživati u sinergiji dinamičnosti popularne “sedmice”, rezultatske dramaturgije i neizvjesnosti te u bogatsvu emocija  i atraktivnosti ženske mladosti i  ljepote. 

Na kraju vrlo zanimljivog nadmetanja najviše uspjeha imale su djevojke splitske Nade. One su uspjele sačuvati prednost stečenu u Zagrebu prije dva tjedna. Tada  su s četiri pobjede, bez poraza, osvojile prvi turnir. Na drugome turniru su igračice trenera Nikole Denića upisale još tri pobjede i jedan poraz te tako uvjerljivo osvojile prvo mjesto.

Druge su ragbijašice ŽARK Mladosti koje ukupno imaju pet pobjeda i tri poraza, a posljednje su igračice ŽRK Zagreb koje nisu uspjele upisati niti jednu pobjedu u osam susreta.

Sastav Nade: Bebić, Kovačić, Petričevvić, Pleština, Buratović, Žaja, Matić, Meštrović, Žigo, Banovac i Bonačić.

Poredak: 1. Nada 28,  2. ŽARK Mladost 20,  3. ŽRK Zagreb  0.


Kadeti Nade osvojili Kup u Zagrebu

Na završnom turniru Kupa Hrvatske za kadete (do 14 godina) održanog u Zagrebu kadetska momčad splitske Nade bila je najuspješnja te zasluženo osvojila Kup Hrvatske.

Na završni turnir pored Nade plasirale su se i dvije zagrebačke momčadi - HARK Mladost i RK Zagreb. Najzanimljivija i najuzbudljivija utakmica igrala se između kadeta Nade i Zagreba.  

Rezultati: Nada - HARK Mladost 45:0 (25:0), RK Zagreb –Nada 20:25 (5:15), HARK Mladost – RK Zagreb 0:55 (0:30).

Za pobjednički momčad RK Nada nastupali su: Nikola, Petera, Uzelac, Kljaković, Perišin, Vuletić, Novaković, Matulić, Hrgić, Čikeš, Šimundža, Mlinar, Urlić i Botica.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2021 21:45