Ostalosportske igre mladih

Splićanke i Splićani najbolji u rukometu, zlato u ženskoj odbojci također otišlo u Grad pod Marjanom

Piše SD
9. kolovoz 2019. - 22:06
rgx time: 8.6069107055664E-5

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu, odigrani su uzbudljivi HEP turnir u rukometu, HPB turnir u odbojci na pijesku i turnir u šahu.

Split je i dalje središte amaterskog sporta Hrvatske. Mladi sportaši iz cijele Hrvatske proveli su tri dana u Splitu uživajući u moru, druženju i natjecanjima državne završnice. 

HEP turnir u rukometu igrao se u kategoriji 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake. U obje konkurencije slavio je Split. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz Poreča i dječaci iz Ivanić Grada, dok su bronce pripale splitskim rukometašicama iz Gorile i rukometašima Metkovića.

Ništa manje napeto nije bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir u odbojci na pijesku. U muškoj konkurenciji (2004. godište) slavili su Zadrani koji su u finalu bili bolji od zagrebačkih Pacijenata, dok je bronca otišla u ruke osječke Murse.

Kod djevojčica najbolje su bile odbojkašice Splita, a srebro i broncu su osvojile Škvorc&Hranilović (Čakovec) i Osijek.

Sveučilišni Kampus bio je poprište turnira u šahu, iznimno popularnog sporta u sklopu Plazma Sportskih gara mladih, a igrači su podijeljeni u dvije starosne kategorije.

Najbolja u konkurenciji djevojčica do 11 godina bila je Lara Zagorac iz Rijeke, dok je kod igračica do 15 godina prvo mjesto osvojila Ester Jurić iz Strizivojne. Matej Borzan (Osijek) zlatni je u konkurenciji dječaka do 11 godina, a Niko Peruško (Pula) do 15 godina.

Zadnja smjena državne završnice igra se do subote kada ćemo dobiti prvake u odbojci i stolnom tenisu.

Pobjednici na državnim završnicama odlaze na  međunarodnu završnicu koja će se također održati u Splitu, od 16. do 21. kolovoza. Na njoj će nastupiti više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji zatvaranja Igara je u srijedu 21. kolovoza s početkom u 20 sati, a u zabavno-glazbenom programu koncert će održati Mia Dimšić i Frajle.

#SPORTSKE IGRE MLADIH