StoryEditor
OstaloEuropsko prvenstvo

Splićanka Zrinka Miočić osvojila broncu u kategoriji preko 78

Piše (H)
3. studenog 2019. - 18:58
zrinka_mioci

Judašica Zrinka Miočić osvojila je broncu u kategoriji preko 78 kilograma, osvojivši nakon Tihee Topolovec drugo brončano odličje za Hrvatsku na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u Rusiji. 

Splićanka Miočić je na početku ipponom svladala Gruzijku Somkišvili, nakon čega je išla na Njemicu Lucht, koja je ipponom nakon 19 sekundi poslala našu predstavnicu u repasaž.Tamo je Miočić ipponom svladala Slovenku Torkar u drugoj minuti borbe, a isti scenarij joj donosi brončanu medalju protiv Čehinje Paulusove. 

Blizu medalje je bila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je pobjedama nad Švicarkom Vetterli i Samardžić iz BiH došla do polufinala. Zatim je izgubila ipponom od Čanturije iz Gruzije, a za broncu je bila bolja Nizozemka De Voogd, koja je našu judašicu natjerala na tri kazne te finalno peto mjesto.

Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila plasman sedmog mjesta. Pavić je u tri borbe upisala dvije pobjede i jedan poraz. Za Hrvatsku su na Europskom U23 prvenstvu u Iževsku nastupili i Josip Kokeza (-100 kg), Marcel Škalec (+100 kg), Lucija Babić (-70 kg), Iva Oberan (-57 kg), Lea Gobec (-78 kg), Damian Sokolović (-81 kg) i Katarina Lucija Vuković (+78 kg).

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 11:47