StoryEditor
Ostalosve im se poklopilo

Solin svladao Šibenik i preuzeo vodstvo u Drugoj HNL!

Piše Milivoj Benzon
25. ožujka 2017. - 19:40
solin_sibenik22-250317.JPG

Solinjani se nisu dali iznenaditi i uzvratili Šibenčanima za nedavni remi na igralištu pokraj Jadra. Djelovala je momčad Mirka Labrovića čvrše i kompaknije, s većim agažmanom od njihovih suparnika. Počelo je već u 4. minuti kada je Jelavić skrenuo loptu glavom , nakon ubačaja Svaline, a lopta je uzdrmala gredu. Desetak minuta kasnije, točnije u 15. minuti gol i radost u domaćim redovima. Ponovno je s desne strane centrirao Anđelo Svalina, a na drugoj stativi loptu dočekao Mario Jelavić i udarcem glavom zatresao nebranjenu mrežu. Do kraja prvog poluvremena u dvije ozibiljne šanse za povećanje vodstva našao se Baldo Cicijelj. Prvo je u 26. minuti iz neposredne blizine pogodio vanjski dio mreže da bi u 42. minuti loptu uputio u prazna vrata nadomak kojih je Musa ju je jedva skrenuo u korner.

Nastavak je protekao u znaku sve nadmoćniije domaćina. Gospodarili su travnjakom stezali obruč pred vratarem H. Slavicom. Da povisi vodstvo mogao je u 55. minuti Jelavić kad je sam ušao u srce kaznenog prostora pucao tik uz vratnicu. Minutu kasnije Ante Batarelo se sam oteo pažnji obrane gostiju, ciljao prazna vrata da bi s gol crte izbio loptu smireni Marin Vukorepa.

U 61. minuti salve protesta  navijača. Upućene su sucu okršaja. Naime,, Ivan Perković se sjurio prema šibenskom čuvaru mreže da bi ga Vukorepa sapleo duboko u šesnaestercu, što nije bilo dovoljno Jelenčiću da pokaže na bijelu točku. Reagirao je mašući rukama da se igra nastavi.

Kasnije je Zougrana netočno pucao iskosa, a gosti preko Brita imali priliku izjednačiti rezultat. To je bila jedina šansa danas inferiornog suparnika koja je završila nepreciznim pokušajem.

Solinjani su na kraju, okupljeni na centru dali oduška radosti  i veselju uz neskriveno zadovoljstvo i pljesak okupljenih gledatelja.

Solin - Šibenik 1:0 (1:0)

Solin - Igralište pokraj Jadra. Gledatelja 500. Sudac: Vedran Jelenčić ( Kastav ) - 5,5

Strijelac: Jelavić (15 )

Najbolji igrač : Anđelo Svalina (Solin)

Solin : Višić ( - ), I. Perković (6,5) (od 77. Tadić - ), Jelavić (7), Svalina (7,5 ), Farić (6,5), Cicijelj ( 6) (od 72. Žižić 6), D. Perković (6), Zoungrana (6,5) (od 85. Pavlinović  - ), Šarlija (7), Gruica (7), Batarelo (7)

Šibenik: H: Slavica (6), Pecollaj ( 5) (od 46. Bartulović 5,5 ), Diyoke (6), Brito (6), Collins (6), Musa (5,5), M. Slavica (6), Rodin (5,5), Vukorepa (6), Bandalo (5,5) (od 63. Maleš 5,5 ), Živković (6) (od 80. Banić - )

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 12:37